2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Belföld

Lelőttek a rendőrök egy férfit, aki karddal támadt rájuk Abdán

Bozótvágó karddal mért csapást egy rendőrre egy férfi Abdán vasárnap kora este, a rendőrök célzott lövést adtak le a támadóra, aki súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A rendőrségi honlapra feltett közlemény szerint a mentőszolgálat munkatársai kértek segítséget egy abdai agresszív beteg kórházba szállításához.


A férfi a házban tartózkodott és egy bozótvágó kard volt a kezében. A rendőrök felszólították, hogy tegye le, azonban a lakásból kihátráló rendőrökre támadt, a ház előtt egyikük fejére csapást mért a karddal.

A rendőrök többszöri felszólítása ellenére a férfi továbbra is támadólag lépett fel, ezért a rendőrök célzott lövést adtak le rá.

A sérült rendőrt a mentők kórházba vitték.

Az ügy körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megint bezuhant a bitcoin

    Megint bezuhant a bitcoin

    Szerda kora délután nyolc százalékkal gyengült, öt napja legalacsonyabb szintre került a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest, később azonban minimálisan mérséklődött a veszteség.

  • Országos ismeretterjesztő kampány az egészségért

    Országos ismeretterjesztő kampány az egészségért

    Országos kampányt indított a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központja és a kormány. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a túlzott antibiotikum fogyasztás és az interneten fellelhető félinformációk veszélyeire, de az orvos-beteg kapcsolatban rejlő lehetőségekre is.