2020. július 07., kedd
Apollónia

Belföld

Leszámolnak a földutakkal

Átadták az első olyan utcát Budafokon, amelyet a fideszes polgármesterek által kezdeményezett útépítési program keretében aszfaltoztak le.

A négyéves útépítési program során 225 kilométernyi földutat aszfaltoznak le Budapesten.


Karsay Ferenc, a XXII. kerület Fidesz–KDNP-s polgármestere csütörtökön a Fenyőtoboz utcai avatóünnepségen elmondta, hogy a kerület a programban 1,136 milliárd forint támogatáshoz jutott, amelyet 570 millió forint önrésszel egészített ki. 39 utcában összesen 5,7 kilométernyi földút kap aszfaltburkolatot, ami a kerület földútjainak 40 százalékát jelenti.

– A program kiváló példája a kormányzat, a főváros, illetve a kerületek összefogásának. Arra bizonyíték, hogy együtt „kisebbfajta csodára képesek” – fogalmazott a polgármester.


Idén a program megvalósítására 10 milliárd forint állami forrás használható fel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Maul Pincészet – Lilla 2018

    Maul Pincészet – Lilla 2018

    Kivételes, bíborvörös, sötét szín, lilás reflexekkel. Páratlanul fűszeres, aromagazdag illatokkal nyit, amelyek már az első kortynál is intenzíven érezhetőek.

  • Gyurcsányék újra a magyar családok ellen fordultak

    Gyurcsányék újra a magyar családok ellen fordultak

    Gyurcsányék, a szocialisták, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok, az LMP-sek, tehát a teljes baloldal megint egyértelművé tette, hogy nekik nem a magyar gyermekek, nem a magyar édesanyák és édesapák az elsők – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.