EUR: 326,40 Ft
CHF: 294,63 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Leszámolnak a földutakkal

Átadták az első olyan utcát Budafokon, amelyet a fideszes polgármesterek által kezdeményezett útépítési program keretében aszfaltoztak le.

A négyéves útépítési program során 225 kilométernyi földutat aszfaltoznak le Budapesten.


Karsay Ferenc, a XXII. kerület Fidesz–KDNP-s polgármestere csütörtökön a Fenyőtoboz utcai avatóünnepségen elmondta, hogy a kerület a programban 1,136 milliárd forint támogatáshoz jutott, amelyet 570 millió forint önrésszel egészített ki. 39 utcában összesen 5,7 kilométernyi földút kap aszfaltburkolatot, ami a kerület földútjainak 40 százalékát jelenti.

– A program kiváló példája a kormányzat, a főváros, illetve a kerületek összefogásának. Arra bizonyíték, hogy együtt „kisebbfajta csodára képesek” – fogalmazott a polgármester.


Idén a program megvalósítására 10 milliárd forint állami forrás használható fel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 • Rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben

  Rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben

  Rekord összeget, bruttó 186,3 milliárd forintot fizettek be a magyarországi utakat használók az idei első félévben, 15 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban – mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.