EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,94 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Letesztelték! Ennyi idő alatt lesz ha­lá­los meleg a ko­csi­ban

Az idei nyáron több meleg rekord is megdőlt és szinte nem múlik el úgy egy hét, hogy ne adnának ki riasztást a hőség miatt. 

A szakemberek folyamatosan hangoztatják, hogy ilyenkor különösen fontos, hogy senki ne hagyjon gyereket, vagy állatot a kocsiban.


A Ripost most elvégzett egy tesztet, amiből kiderül, mennyi idő kell ahhoz, hogy kiakadjon a hőmérő a lezárt autóban.

24 perc 24 másodperc: ennyi idő kellett ahhoz, hogy kiakasszuk az 50 fokig kalibrált hőmérőt és a kollégát is, akinek az ingéből facsarni lehetett az izzadtságot. Szó szerint felfrissülést jelentett neki, amikor kiszállhatott a felhevült kocsiból és kifújhatta magát a 30 fokos levegőn a szabadban – írja a portál, ahol fotókkal szemléltetve mutatják be, milyen változásokon megy át az ember ennyi idő alatt a felforrósodott járműben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.