EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Eger

Lírikus absztrakt kiállítás a Templom Galériában

A német művészettörténész, festő prof. dr. Nikolaus Hipp alkotásai augusztus 4-ig láthatóak Egerben a Templom Galériában. Az európai lírikus absztrakt kiemelkedő képviselőjének festményei a Közel-Kelettől egész Európáig megfordultak.

A művész bevallása szerint főként a színekre és formákra koncentrált, megítélése szerint a lírikus absztrakt egy időtálló művészeti ág, nem sokat változott az elmúlt évtizedekben a stílus, esetleg a formavilág tekintetében nagyobb hangsúlyt helyeznek a festők a tárgyak megjelenítésére. A festészet ennek az ágára inkább a kelet-európaiak nyitottak. A szándékosan cím nélküli képek semmiképp nem akarják a műértő tekinteteket befolyásolni, inkább teret engednek a fantázia szabadságának. A festőművész mélyen vallásos, és rajongása a természet iránt visszaköszön alkotásaiban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.