EUR: 326,16 Ft
CHF: 299,45 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Extra

Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést. 

, Image: 4449764, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Hosszú évtizedek óta titokzatosság övezi a Nevadában található 51-es körzetet. Az eredetileg az amerikai légierő teszt- és kiképzőbázisa szigorúan tiltott terület a világ számára. Az összeesküvés-elméletek szerint a körzetben földönkívülieket és egyéb idegen technológiákat vizsgálnak, amelyek segítségével az amerikaiak több találmányt is kidolgoztak, a feltételezéseket pedig jó pár kétes eredetű fotó is alátámasztja. Bár a légierő cáfolja az elméleteket, az emberek most szeretnének a saját szemükkel meggyőződni arról, mit rejtegetnek a bázison.


A közösségi oldalon poénból kezdtek el szervezni egy eseményt az 51-es körzet leigázására. A leírás szerint a résztvevők szeptember 20-án hajnali háromkor az ufós tematikájú turistaközpontnál találkoznak, ott megbeszélik a bejutást, majd megrohamozzák a szigorúan őrzött létesítményt, hogy végre megnézhessék maguknak a földönkívülieket. Már a légierő is kiadott egy közleményt, amelyben felhívja az emberek figyelmét, hogy a körzetet a légierő tesztekre és kiképzésre használja, így a belépés minden esetben nagyon veszélyes. A figyelmeztetés ellenére így is közel kétmillióan jelezték, hogy ott lesznek, köztük itthon és Amerikában élő magyarok.

This desert road, south of Rachel, Nevada, USA, leads to the infamous area 51 – the US Air Force secret test facility. The area is famous for UFO sightings. New and specialized military airplanes are tested here, and often mistaken for unidentified flying objects. winter 2005, Image: 3874788, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

– Eleinte mindenki viccnek fogta fel az egészet, de most már külön buszokat szerveznek a résztvevők, amelyekkel ki tudnak jutni aznap hajnalban a bázisra. Az egyik srác 51-es körzet feliratú pólókat is gyárt a nagy napra, amelyeket egy titkos csoportban hirdet. Nekem is van egy alienes bábum, és hiszek abban, hogy az 51-es körzetben valóban titkolják az ufók létezését – nyilatkozta a Lokálnak az Észak-Kaliforniában élő Fruzsi, aki amerikai férjével szintén ott lesz szeptember 20-án.


, Image: 329246801, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

alien: Profimedia, DPphoto

illusztráció: Profimedia, DPphoto

Jeff Goldblum is készül

Jeff Goldblum neve mindig feltűnik, ha dinókról vagy földönkívüliekről esik szó. A függetlenség napja című filmben eljut az 51-es körzetbe, és a színész a való életben sem szeretne erről lemaradni. „A Jurassic Park dinoszauruszai sem tudtak megállítani. Az 51-es körzet őrei sem fognak” – írta Goldblum.

fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek