EUR: 345,78 Ft
CHF: 320,34 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Márki-Zay Péter nem tesz eleget az őt elmarasztaló bírósági ítéletnek

Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármester nem tesz eleget az őt elmarasztaló jogerős bírósági ítéletnek – közölte a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója csütörtökön az alföldi városban.

Kallai Árpád sajtótájékoztatóján felidézte, Márki-Zay Péter tavaly tavasszal az országgyűlési választások kampányában két lakossági fórumon úgy fogalmazott, “ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba az életüket kockáztatják”, és állítását több példával is igyekezett alátámasztani.


A főigazgató úgy fogalmazott, a polgármester kijelentésével átlépett egy határt, politikai haszonszerzés érdekében tett valótlan állításokat, ezzel több száz orvost és szakdolgozót megsértve, akik nap mint nap áldozatos munkával gyógyítják a pácienseket. A kórház ezért bírósághoz fordult, a Szegedi Ítélőtábla áprilisban pedig jogerős döntésével kimondta, a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét.

A táblabíróság nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte az alperest. Márki-Zay Péter ítéletet azonban a mai napig nem hajtotta végre, nem fizette meg a 800 ezer forintot a kórháznak és nem tette közzé a helyi napilapban a számára előírt közleményt – tudatta Kallai Árpád.


A főigazgató szerint példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét. Még nagyobb vétségnek tekinthető, hogy egy város első embere semmibe veszi a független magyar bíróság ítéletét, és nem tartja be a mindenki számára kötelező jogszabályokat – hangsúlyozta Kallai Árpád.

A főigazgató úgy fogalmazott, bízik benne a polgármester “kizökkent világából visszatér a normális kerékvágásba”, és önként eleget tesz a bírósági ítéletnek. A 800 ezer forintos sérelemdíjat a gyermekosztály modernizálására fordítanák, a legsúlyosabb állapotban lévő beteg gyerekek életfunkcióinak megfigyelésére alkalmas monitort kívánnak vásárolni belőle.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek