EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Életmód

Mediterrán ízek otthon

Nyaralás után a tengerpart mediterrán ízeit visszacsempészhetjük a hétköznapokba, és akár egy kis dobozban magunkkal vihetjük az irodába ebédnek vagy nasinak. Íme, néhány kedvcsináló recept, amellyel felidézhetjük a nyár ízemlékeit.

Profimedia, DPphoto

Baszk csokoládéhab

Tipp: Apró dunsztosüvegbe készítve irodai nasi is lehet.

Hozzávalók: 18 dkg jó minőségű csokoládé, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál rum, 3 tojás

Elkészítés: A csokoládét olvasszunk fel vízgőz fölött, majd hagyjuk egy picit hűlni, mielőtt hozzákeverjük a vajat, a rumot és a 3 tojássárgáját. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan összekeverjük a csokoládéval. Töltsük tálkákba az édességet, és tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Kandírozott narancshéjjal, esetleg bogyós gyümölcsökkel megszórva még különlegesebb lesz.

 

Napsütötte rántotta

Tipp: Reggeli napindításhoz vagy a teakonyhában gyorsan összeütött közös ebédhez ajánljuk.

Hozzávalók: ízlés szerint paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, padlizsán, cukkini, mozzarella, só, bors, petrezselyem és bazsalikom apróra vágva, fejenként 2-3 tojás, 1 ek. olívaolaj

Elkészítés: A megmosott, felkockázott zöldségeket serpenyőben kevés olajon megpároljuk. Ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal. Egy tálban verjük fel a tojásokat sóval, ízlés szerint fűszerekkel. Amikor már majdnem készen vannak a zöldségek, húzzuk azokat a serpenyő egyik felébe, a másikba pedig öntsük a tojásokat, és süssük meg a rántottát, majd keverjük össze. Tálalás előtt szórjuk meg az egészet mozzarellakockákkal és apróra vágott petrezselyemmel.

Profimedia, Panthermedia

Cukkinis pulyka

Tipp: Az előző nap elkészített sült másnap hidegen felszeletelve is fogyasztható.

Hozzávalók: 1 db Gallicoop pulyka hosszúcomb, 1 db citrom, 6 ek. olívaolaj, 2 ág rozmaring, só, bors, 2-3 fürt koktélparadicsom, 1 fej fokhagyma, 2 fej lila hagyma, 2 db cukkini

Elkészítés: A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Összekeverjük 4 ek. olívaolajjal, felaprított rozmaringlevelekkel, sóval és borssal. A combot bekenjük a citromos olívaolajjal. A lila hagymát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, a cukkinit vastag szeletekre szeljük. A fokhagymát gerezdekre szedjük. Összeforgatjuk a maradék olívaolajjal. A combot alufóliával lefedve, egy sütőtálban 190 fokos sütőbe tesszük. Egy és negyed óra elteltével a zöldségeket is köré rakjuk. További 3/4 órán át sütjük.

Profimedia, Alamy

Görög gyümölcsleves

Tipp: Turmixolva, shake-ként is elkortyolható.

Hozzávalók: 1,5 l 100%-os narancslé, 2 dl tejszín, 1 vaníliás cukor, görögdinnye, sárgadinnye, barack, banán
Elkészítés: A narancslevet és a tejszínt alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott gyümölcsöket, valamint a vaníliás cukrot. 1,5-2 órára a hűtőbe tesszük.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Különleges, csábító fogások

    Különleges, csábító fogások

    Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

  • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

    Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

    Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  • A coach a lélek edzője

    A coach a lélek edzője

    Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.