2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Megható búcsú a Hableány kapitányától és matrózától

Tizenöt hajóból álló alakzattal búcsúztatták a Dunán a tragikus balesetben elsüllyedt Hableány kapitányát és matrózát péntek délelőtt.

Pénteken 11 órakor kezdődő búcsúztatás során 15  hajó alakzatban közelítette meg a folyó Margit hídhoz közeli szakaszát, a szertartás helyszínét.


A matróz hamvait egy speciális urnában engedték a Dunába, míg a kapitány földi maradványait a hozzátartozók helyezik örök nyugalomra. A baleset koreai áldozatainak emlékére koszorút engedtek a vízbe.

A búcsúztatás alkalmával elhangzott, hogy L. László gyerekkora óta a hajós pályára készült. Az 58 évesen elhunyt kapitány bejárta a világtengereket, ám igazán a Dunán érezte otthon magát.


P. János, az elhunyt matróz a tragédia előtti napon ünnepelte 53. születésnapját. Korábban a katonai pálya mellett kötelezte el magát, ám a víz mindig vonzotta, és azt tervezte, hogy  hajóvezetői képesítést szerez.

Mint ismert, a Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, illetve hét holttestet találtak. Azóta újabb 20 holttest került elő, egy embert pedig még keresnek a hatóságok.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

  Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

  Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

 • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

  Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

  A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Évente egymilliárd forint származik az állami horgászokmányok értékesítéséből

  Évente egymilliárd forint származik az állami horgászokmányok értékesítéséből

  A forgalmazási jutalékokkal együtt évente egymilliárd forintos bevételt hoz a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz), hogy az idei évtől az állami horgászjegyek és fogási naplók díjai teljes egészében a szövetséget illetik meg a közfeladat ellátási szerződésben foglaltak szerint – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.