EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Megkezdte a MÁV a budapesti Zugló megállóhely felújítását

Komplex karbantartási programjának keretében megkezdte a MÁV a budapesti Zugló megállóhely felújítását.

A vasúttársaság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy a komfortosabb, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítását szolgáló, “50 megújuló állomás” elnevezésű, a legforgalmasabb állomásokat érintő komplex program 2021-ig tart.


Zugló megállóhely évente másfél milliónál is több utast szolgál ki, naponta átlagosan 200-250 személyszállító vonatot fogad. A nagy igénybevétel miatt szükséges karbantartások jelentősen javítják majd a megállóhely összképét a közlemény szerint.

A közleményben a MÁV kitért arra is, hogy Kőbánya alsó megállóhely felújításának most kezdődő második ütemében a perontető korrózióvédelmén, illetve a peronburkolat és a lépcső karbantartásán dolgoznak a szakemberek.

A felújítási program keretében több fővárosi és vidéki állomáson végeznek koncentrált felújítási munkálatokat és komfortnövelő beavatkozásokat. A szépítő beavatkozáson átesett Keleti pályaudvar, illetve Zugló és Kőbánya alsó mellett Kőbánya-Kispest, Albertirsa, Alsógöd, Bicske-alsó, Felsőgöd, Nagymaros-Visegrád, Szob és Sződ-Sződliget állomások felújítása vagy karbantartása történik meg várhatóan az év végéig – közölte a MÁV.

Kapcsolódó Cikkek