EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Külföld

Migránsok tombolnak Európában

Továbbra sem lehet sikeres integrációról beszélni a Nyugat-Európában élő migránsokkal kapcsolatban. Rongálás, épületfoglalás és gyilkosság is szerepel a bevándorlók bűnlajstromán, de a német külügyminiszter továbbra is szétosztaná őket Európában.

Brutális képsorok láttak napvilágot múlt hét pénteken, ugyanis 200-300 többségében nyugat-afrikai illegális bevándorló elfoglalta a párizsi Panthéon épületét, amelyben olyan neves franciák vannak eltemetve, mint Voltaire vagy Viktor Hugo. A papír nélküli migránsok azért tüntettek az épületben, hogy letelepedési engedélyt kapjanak. A műemléket megszállók közül eddig 21 migránst tartóztatott le a francia rendőrség.


Dél-Franciaországban, Mont-de-Marsan városában pedig egy 19 hónapos baba anyukáját gyilkolták meg brutálisan. A rendőrségi információk alapján az enyhe szellemi fogyatékkal élő Johanna Blanest megfojtották, fejét és nyakát pedig szétverték. Valószínűsíthetően halála előtt meg is erőszakolták. Az elkövető a hírek szerint egy húszas éveiben járó szíriai migráns volt.

A bajorországi Donauworth városában található menekülttáborban egy 19 éves nigériai migráns a tábor munkatársainak autóit rongálta meg egy fadoronggal. Alexandra Reinhardt, a befogadóközpont vezetője szerint a vandál migráns korábban a táborban élt, de már elköltözött onnan.


A folyamatos bűncselekmények ellenére Heiko Maas német külügyminiszter újból elővette azt a tervet, amelyet néhány évvel ezelőtt nem tudtak átvinni az Európai Unióban. Maas a „segíteni készek szövetségének” nevezett csoport létrehozásával ismét a Földközi-tengeren érkező menedékkérők önkéntes elosztását és befogadását szorgalmazza.

Magyarországra akartak szökni

A hétvége folyamán 25 illegális bevándorlót fogtak el a magyar határőrök, akik kamionok és tehervonat segítségével akartak Magyarország területére jutni. A migránsok többek között irakinak, szírnek és töröknek vallották magukat.

Kapcsolódó Cikkek