EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb V.kerület

Mozgás a Vadász utcában

Tart a belvárosiaknak számos sportolási lehetőséget kínáló Vadász utcai komplexum építése. Az új létesítmény illeszkedik majd a városképbe, ugyanakkor a XXI. századi igényeknek megfelelő megoldásokat kínál.

Azoknak, akik Belvárosban élnek, fontos szempont, hogy minden gyorsan és egyszerűen megközelíthető, hogy együtt lehet élni a főváros számos nevezetességével, hogy az ember testközelből érzi a város lüktetését. Belváros beépítettsége és az épületek műemléki védettsége miatt viszont nehezen és ritkán épülhetnek új intézmények – például sportpályák, sportcsarnokok. Ha az itt élő mozgásra vágyik, utaznia kell valamennyit.


A beruházást Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester mutatta be a bejáráson
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Illetve csak kellett, hiszen az önkormányzat végre megtalálta a megoldást arra, hogy az épp újjászülető Podmaniczky tér közelében, a Vadász utca 30. alatti telken felépítse Belváros első multifunkciós sportkomplexumát, amelynek munkálatait június 28-án egy hivatalos bejáráson lapunk munkatársai is megtekinthették. A létesítmény egy bontásra ítélt lakóépület helyén épül fel, illeszkedik majd Belváros látképébe, ugyanakkor belsőépítészeti megoldásaival a XXI. századi igényeknek megfelelő sportközpont lesz.

Zöldház

Belváros Önkormányzatának már a sportközpont tervezésekor kifejezett szándéka volt, hogy az épület alacsony energiafelhasználású, úgynevezett zöldház legyen, amely saját termálkúttal és nagyobb zöldfelületekkel rendelkezik, valamint a tetőre telepített napelemparkkal működik. Továbbá a tervezés során az energiahatékonyság is fontos szerepet kapott, illetve az ökológiai lábnyom csökkentése is cél volt.

Az építkezést Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester mutatta be a sajtó képviselőinek. Elmondta, hogy a komplexum több funkciót tölt majd be: szolgálja Belváros lakóinak szabadidős sportéletét, közösségi épület lesz, sportolási lehetőséget nyújt a kerületi iskolásoknak, óvodásoknak, az uszodában a legkisebbek is hamar megtanulhatnak úszni, és az idősebbek rekreációjának helyszíne is lehet.


Sportolási lehetőségek

A vizes sport lehetőségei:

úszómedence (négypályás nagymedence) mely várhatóan 06.30-ra készül el

tanmedence (80 cm mély medence segíti majd az úszni nem tudók oktatását)

szauna

sókamra

jakuzzi

termálmedence

tornaterem

vegyes rendeltetésű termek

fitnesz erem

falmászó tér

masszázs szoba

 

Az uszodát helyben feltárt, saját termálvízforrás látja el, és már folynak a vizsgálatok ennek gyógyvízzé minősítése érdekében. Az önkormányzat a megközelíthetőségre és a parkolási lehetőségekre is gondolt: a szomszédban van a Szabadság téri mélygarázs, de a komplexum mellett szintén épülnek parkolóhelyek.

Kapcsolódó Cikkek