2020. április 02., csütörtök
Áron

Sport

Nagy lehetőség rejlik a női kosárválogatottban

A magyar válogatott ugyan 72-56-ra kikapott szombaton Belgiumtól a szerb–lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság alsóházi rájátszásában Belgrádban, és így nem jutott ki az olimpiai selejtezőtornára, Raksányi Krisztina csapatkapitány mégis büszke a csapatára.

– Sok problémánk volt, de kezeltük őket, és újra a nyolc közé kerültünk az Eb-n. Erre büszkének kell lennünk. Jó úton járunk, és remélhetőleg Európa legjobbjai közé emelkedünk a következő két-három évben – jelentette ki a szakvezető, kiemelve a fiatal magyar kosárlabdázókat, akik közül a 20 év alatti Lelik Réka és Pusztai Petra már a felnőttcsapatban játszik.


– Gratulálok a belgáknak, és büszke vagyok a saját csapatomra, bejutottunk a legjobb nyolc közé, azt hiszem, ez a helyünk most az európai kosárlabdában – jelentette ki Raksányi Krisztina csapatkapitány.

A magyar válogatott 2001 után jutott ismét negyeddöntőbe, megnyerte első két meccsét, majd harmadik csoportmeccsén, a negyeddöntőben és az alsóházi rájátszásban is alulmaradt, így két győzelemmel és három vereséggel a 7–8. helyen zárta a 37. Eb-t. Mivel nem került az első hatba, nem vehet részt jövő februárban az olimpiai kvalifikációs selejtezőn.

Kapcsolódó Cikkek