EUR: 325,88 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Női labdarúgó-világbajnokság: pozitív volt a videobíró megítélése

Kulcsár Katalin játékvezető szerint a használata nem volt zökkenőmentes, de a megítélése összességében pozitív volt a videobírós rendszernek a vasárnap zárult női labdarúgó-világbajnokságon.

“A játékvezetők számára a videóbíró bevezetése jelentette a legnagyobb kihívást, mivel csupán fél évünk volt felkészülni a használatára és élesben nem gyakorolhattunk bajnokságokban” – mondta az M1 aktuális csatornán Kulcsár Katalin, aki arra utalt, hogy amíg a férfi pontvadászatokban egyre több helyen alkalmazzák a rendszert, addig a női futballban ez a vb-n debütált.


A három mérkőzésen tevékenyen közreműködő, további kettőn negyedik játáékvezetőként dolgozó Kulcsár elmondta, egy ízben maga is használta videobírót, de az megerősítette a pályán hozott ítéletét az amerikai-spanyol nyolcaddöntőn.

“A vb előtt aláírtam volna ezt a teljesítményt, főleg hogy a kieséses szakaszban is szerepet kaptunk Török Katalinnal, aki az egyik asszisztensem volt. Ráadásul nagyobb hiba nélkül vezettük a meccseket” – mondta Kulcsár, aki második vb-jén fújta a sípot.

Elárulta, a bírókat két nappal a találkozók előtt jelölték ki, egy nappal előtte utaztak a helyszínre, majd másnap vissza a párizsi főhadiszállásra, ahol állandó edzésekkel készültek a feladatokra. Megjegyezte, a bíróküldés bejelentése után videoelemzést kaptak a két csapat taktikájáról, ami nagyban segíti a munkájukat, mert így például egy szögletnél jó eséllyel tudják, hogy hova érkezhet a labda.

A női labdarúgással kapcsolatban úgy fogalmazott, 15 év alatt nagyot fejlődött a színvonal, a győztes amerikai csapatról pedig azt mondta, fizikálisan kiemelkedett a mezőnyből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.