EUR: 325,73 Ft
CHF: 299,19 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb XV.kerület

Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője elmondta, Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztési programja indult el 2017-ben.
– Míg a baloldali kormányok mintegy 600 milliárd forintot kivontak az egészségügyből, a jelenlegi kormány folyamatosan pótolja vissza azt, a vidéki egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére eddig 500 milliárd forintot költött. Emellett a kormány 2017-ben elindította a főváros és Pest megye egészségügyének fejlesztését célzó Egészséges Budapest Programot, amelyet kizárólag hazai költségvetési forrásból, uniós támogatás nélkül, a magyar emberek munkájának köszönhetően valósít meg. Az Egészséges Budapest Programban kiemelt szerepet kapnak a fővárosban működő országos intézetek, köztük a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, amelynek ellátási területe a pszichiátria és az addiktológia területén a XV. kerületre is kiterjed, így a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is fejlődik – mondta kerületünk polgármesterjelöltje, aki hozzátette, a fejlesztés segíti a Nemzeti Népegészségügyi Program megvalósítását, és a teljes lakosság ellátásának javításához is hozzájárul.


Pintér Gábor, kerületünk polgármester-jelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a Nyírő Gyula kórházban járt

Mint lapunk megtudta, az elmúlt években számos fejlesztés történt az intézetben, ami az analóg eszközök digitális cseréjét jelentette. Ehhez a fejlesztéshez illeszkedik az Egészséges Budapest Program keretében most átadott  direkt digitális mammográf, valamint az átvilágító berendezés digitalizálása, ami összesen 74,5 millió forintba került. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően immár minden röntgensugaras képalkotó diagnosztikai berendezés digitálissá vált. A digitális felvételek elkészülésük után azonnal megtekinthetők, ami a páciens számára lerövidíti a vizsgálatok idejét, ezáltal gyorsítja a betegellátást. Nagyon fontos, hogy a digitális adatok minőségromlás nélkül korlátlan ideig megőrizhetők, nincs veszélyes hulladék, és az archiválás problémája is megoldódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.