EUR: 337,62 Ft
CHF: 314,78 Ft
2020. január 29., szerda
Adél

Sport

Pótvizsga vár a pólós lányokra

Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban. Annál is inkább, mert az ellenfél egy hónapja, a világliga budapesti döntőjében 14-9-re verte a mieinket. S ugye a csoportelsőség mellett a közvetlen negyeddöntőbe jutás volt a győztes csapat jutalma.

A tét az oroszokat dobta fel, hiszen röpke három perc alatt négygólos előnybe kerültek. Lépésről lépésre felzárkózott a magyar válogatott, ám egygólos különbségnél többre nem futotta erejéből, míg az ellenfél könnyedén újra megugrott, és az sem sokat segített, hogy a kapuban Gangl Edina helyére a 18 éves Magyari Alda állt be.


A vége: Oroszország–Magyarország 17-12, amivel a csoport második helyén zártunk, és a lányok a holnapi „pótvizsgán” az egy-két súlycsoportnyival könnyebb Új-Zélanddal találkoznak a nyolcaddöntőben. A vereség egyetlen haszna, hogy papíron talán könnyebb ágra kerültünk.

Kapcsolódó Cikkek