EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb IV.kerület

Rákóczi nyomában, képeken

Az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság elmúlt évekbeli kiállításai emlékévekhez, évfordulókhoz kötődtek. 2019. évi bemutatkozásunk –  mely ismét az Újpest Galéria „összes termeiben”  látható –  „Pro Patria” címen kapcsolódik a Rákóczi-emlékévhez, e téma kapcsán is láthatnak az érdeklődők több alkotást.

A társaság 1990 óta, 29 éve működik. Első elnöke, valamint a mai napig működő, alföldi tájképfestő alkotótelepük alapítója, és szakmai vezetője Dulity Tibor festőművész volt. Az egyetlen országos szervezet, mely a nem hivatásos alkotókat összefogja, képviseli.

Eények közt( Fotó: Sáfár Tibor)

Tagjainak éves rendszerességgel bemutatkozási lehetőségeket, kiállítást szervez, a szakmai fejlődést pedig alkotótelepek, mesterkurzusok szervezésével, közvetítésével, illetve más művészeti programok szervezésével segíti elő. Legjelentősebb programuk minden évben országos kiállításuk, melyet igyekszenek az ország különböző városaiban megvalósítani. Fő kiállító helyüknek mégis az Újpest Galériát tartják, ahol a kilencvenes évek óta rendszeresen bemutatkoznak, és amely a nem Budapesten élő és alkotó tagjaiknak külön rangot, örömet jelent.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.