EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Nagykanizsa

Rendőrkézen egy 12 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottja

Elfogták egy tizenkét évvel ezelőtt Nagykanizsán elkövetett gyilkosság gyanúsítottját – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója. A Zalaegerszegi Járásbíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt elrendelte a 43 éves férfi letartóztatását.

Jandó Zoltán a távirati irodának elmondta: az áldozat egy 81 éves férfi volt, akinek holttestét 2007 decemberében hozzátartozói találták meg nagykanizsai lakásában. A főnyomozó felidézte, annak idején a rendőrök helyszíni szemlét, adatgyűjtést végeztek, kihallgatták a tanúkat, genetikai azonosításra alkalmas nyomokat rögzítettek. A 12 évvel ezelőtti szakértői vizsgálatok azonban nem hoztak pozitív eredményt, az elkövetőt nem sikerült egyértelműen azonosítani, ezért csaknem két év nyomozás után az eljárást felfüggesztették.


A nyomozást 2018-ban folytatták, és idén áprilisban a helyszínen talált genetikai nyomok alapján sikerült azonosítani a gyanúsítottat. A férfi DNS-ét az elkövetéshez használt eszközön találták meg, a mintát, a technológia fejlődésével, most már egyértelműen azonosítani tudták, tette hozzá Jandó Zoltán.  Közölte: a züllött életmódot folytató, rossz anyagi körülmények között élő férfi már 2007-ben lehetséges elkövetőként került a rendőrség látókörébe, de nem sikerült terhelő bizonyítékot találni ellene.

A helyszíni szemle adatai szerint a támadó a tettét nyereségvágyból követte el: 2007. december 8-án éjszaka betört az idős ember lakásába, de a több százezer forintot, amire számított, nem találta meg. A gyanúsított most vallomást tett, de a bűncselekmény elkövetését nem ismerte be.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.