EUR: 329,35 Ft
CHF: 301,91 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Tech

Robotok szaladgálnak majd a tokiói olimpián

A technika, pontosabban a robotika fejlődésével szinte elkerülhetetlen, hogy a sport területén is egyre több olyan szerkezet jelenjen meg, melyek segítik az emberek munkáját. Alátámasztja ezt a jóslatot az az új fejlesztés, melyet a jövő évi tokiói olimpia szervezőbizottsága mutatott be.

Ezek a robotok az olimpia és a paralimpia alatt fognak dolgozni, melyek közül az egyik a virtuális részvételt teszi majd lehetővé, a másikat pedig az atlétikai pályán a gerelyek, diszkoszok összegyűjtésében alkalmazzák majd. Ezek a szerkezetek egyébként életre keltetik az olimpia kabalafiguráit, Miraitovát és Szomeitit is.


Kapcsolódó Cikkek

  • A gépezők viadala – Indul Magyarország legnagyobb IT versenye

    A gépezők viadala – Indul Magyarország legnagyobb IT versenye

    Indul Magyarország legnagyobb IT versenye, A gépezők viadala. Az informatikusok nem a mesterséges intelligenciától, hanem a szaktudás gyors elévülésétől félnek a legjobban, ismereteik tágítására pedig kiváló alkalom az Országos IT Megmérettetés.

  • Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. A négy hónapos program során személyre szabott mentori támogatáshoz és két európai bootcamp tréningen való részvételi lehetőséghez jutott a két magyar, öt portugál, két-két lengyel és lett, valamint egy-egy cseh, litván, olasz és román csapat.