EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Sikeresek az EP-ben a magyar politikusok

Járóka Lívia személyében ismét lett fideszes alelnöke az Európai Parlamentnek – emelte ki közleményében a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

Az EP-frakció felidézte: „2004 és 2014 között az Európai Parlament képviselője volt, majd három év után, 2017 szeptemberében visszatért a testületbe. A fideszes politikus volt az EP első roma származású tagja, 2017 óta pedig annak első roma származású alelnöke. Járóka Lívia az európai szegénység felszámolása, a roma polgárok integrációja, valamint a nők helyzetének javítása érdekében kifejtett munkásságával kivívta képviselőtársai elismerését, akik szavazatukkal támogatták az alelnökké választását.”


Ugyanakkor a kormánypárt arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben az ellenzék a Fidesz európai elszigeteltségét vizionálja, EP-képviselőiket a strasbourgi testület mind a 22 bizottságába beválasztották. A Magyarország ügyeit előszeretettel vizsgáló LIBE bizottságban például ezentúl Járóka Lívia alelnök és Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő is ott ül majd.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Donald Trump amerikai elnök megerősítette részvételét a második világháború kitörésének 80. évfordulóján rendezendő lengyelországi ünnepségeken – közölte csütörtökön a Wirtualna Polska lengyel hírportálnak adott interjúban Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes.

 • A migráció további gettósodáshoz vezet

  A migráció további gettósodáshoz vezet

  Hozzájárult a bevándorlás a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány.

 • Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és négy embert előállítottak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – jelentette az ARD német közszolgálati televízió.