EUR: 352,48 Ft
CHF: 330,87 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Külföld

Sikeresek az EP-ben a magyar politikusok

Járóka Lívia személyében ismét lett fideszes alelnöke az Európai Parlamentnek – emelte ki közleményében a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

Az EP-frakció felidézte: „2004 és 2014 között az Európai Parlament képviselője volt, majd három év után, 2017 szeptemberében visszatért a testületbe. A fideszes politikus volt az EP első roma származású tagja, 2017 óta pedig annak első roma származású alelnöke. Járóka Lívia az európai szegénység felszámolása, a roma polgárok integrációja, valamint a nők helyzetének javítása érdekében kifejtett munkásságával kivívta képviselőtársai elismerését, akik szavazatukkal támogatták az alelnökké választását.”


Ugyanakkor a kormánypárt arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben az ellenzék a Fidesz európai elszigeteltségét vizionálja, EP-képviselőiket a strasbourgi testület mind a 22 bizottságába beválasztották. A Magyarország ügyeit előszeretettel vizsgáló LIBE bizottságban például ezentúl Járóka Lívia alelnök és Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő is ott ül majd.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek