EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.

A levél aláírói között csak olyan szervezet szerepel, amelyeket Soros György alapítványai támogatnak. A bevándorláspárti milliárdos szervezetei azért kérik az EP-t Hidvéghi Balázs kinevezésének megakadályozására, mert úgy vélik, a magyar politikus az elmúlt években az egyik legfontosabb ember volt az Orbán-kormány kommunikációs csapatában. A levél megfogalmazói hosszasan sorolták a Soros-világ jól bejáratott rágalmait Magyarországról.


A Fidesz szerint felháborító a Soros-hálózat támadása. Nacsa Lőrinc, a KDNP  frakciószóvivője pedig úgy fogalmazott: a bevándorláspárti Soros-hálózat Gyurcsányékkal együtt kampányol a bevándorlást ellenző magyar képviselők ellen.

Fotó: Lokál

A politikus arra utalt, hogy a múlt héten több fideszes politikust sem választottak meg fontos uniós tisztségekre, mivel a magyar ellenzéki pártok (MSZP, DK, Momentum) ellenük kampányoltak. Ujhelyi István és társai még büszkék is voltak minderre, aljasságukra jellemző, hogy például nem támogatták Járóka Lívia EP-alelnöki jelölését (a fideszes képviselő így is elnyerte a posztot), addig a kormánypártiak megszavazták Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának a jelölését.


– A magyar ellenzéki erők hetek óta a kormánypárti képviselők tisztségei ellen áskálódnak – mondta erről Nacsa, aki szerint a bevándorláspártiak azért akarják megakadályozni a kormánypárti jelöltek kinevezését, mert így akarják elhallgattatni a magyar emberek hangját. A politikus szerint a kormánypárti politikusok ennek ellenére mindent megfognak tenni azért, hogy megállítsák a bevándorláspárti erőket.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki tisztségéről, illetve Hidvéghi Balázs pozíciójáról a szavazást lapzártánk után tartották.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek