EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

Sportos vakáció a városban

Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében ezen a  nyáron is megrendezi az immár hagyományosnak mondható Sportos vakáció a városban elnevezésű eseményt. A Lokál összegyűjtötte a programsorozattal kapcsolatos legfontosabb információkat.

A nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak.


A fővárosi önkormányzat ingyenes rendezvénysorozatának célja, hogy a tanulók körében népszerűsítsék a rendszeres testedzést, a kiegyensúlyozott, aktív életmódot, hogy társaságot, kellemes időtöltést, élménydús szünidőt biztosítsanak a gyermekeknek. A programokkal a nagyszülők is jól járnak, hiszen az unatkozó kicsik elfoglalják magukat, ráadásul a fiatalok addig sem a számítógép előtt ülnek, amíg sportolnak.

A változatos programokkal és helyszínekkel arra törekednek, hogy minden korosztálynak kínáljanak érdekes eseményt, és még az is lehet, hogy az edzéseket lebonyolító edzők rátalálnak a jövő olimpiai bajnokaira.


A programok további előnye, hogy a részvétel nem igényel előképzettséget. Bővebb információ a sportosvakacio.hu honlapon található.

Ép testben ép lélek

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint már egészen kis korban is foglalkozni kell a mentális, illetve a testi egészséggel. – A gyerekkori élmények meghatározzák a fiatal későbbi viszonyát a saját testéhez, illetve az egészséges életmódhoz. Minél korábban tapasztalja meg, hogy mit jelent a sport, annál jobban tud majd azonosulni vele felnőttkorában. Az ilyen események azt is megtanítják a gyerekeknek, hogy milyen közösségben lenni, együtt dolgozni másokkal, és a társas kapcsolatok világába kerülnek a pozitív értelemben vett rivalizálással. Ez is hozzásegít a személyiségfejlődéshez – fogalmazott Makai. Hozzátette: a mozgás boldogsághormonokat is felszabadít a testben, ami miatt jól érezzük magunkat sportolás után.

 

Ezeket lehet kipróbálni

Asztalitenisz

Cselgáncs

Kézilabda

Kosárlabda

Labdarúgás

Ökölvívás

Röplabda

Sakk

Salathlon

Szektorlabda

Vívás

Színjátszás

Népi tánc

Gipszkorszak játszóház

 

Labdarúgás

Időpont: július 22., 23., 24., 25., 30., augusztus 1., 6., 8., 13., 15., 20.

Helyszín: Láng Vasas-pálya Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (XIII. kerület, Rozsnyay utca 6–8.), Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum

Edző: Gyarmati Ádám labdarúgó

Children playing soccer, Image: 71549350, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, PhotoAlto A

 

Kézilabda

Időpont: július 19., 22., 23., 30.

Helyszín: Pitypang Iskola (II. kerület, Pitypang utca 17.), Kerék Általános Iskola és Gimnázium (III. kerület, Kerék u. 18–20.)

Edző: Takács Gabriella

, Image: 133603132, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

 

Ökölvívás

Időpont: július 24., 31., augusztus 7., 14.

Helyszín: BoxAkadémia (XIV. kerület, Erzsébet királyné útja 57–61.)

Edző: Kathi Attila

, Image: 340346615, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

 

Vívás teljes felszerelésben

Időpont: július 19., 22., 23., 24., 25., 26.

Helyszín: MTK-vívócsarnok (XII. kerület, Acsády Ignác u. 3.)

Edző: Gárdos Judit

Little kid boy fencing on a fence competition. Child in white fencer uniform with mask and sabre. Active kid training with teacher and children. Healthy sports and leisure, Image: 415201931, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, DPphoto

 

Színpadi mozgás

Időpont: július 18., 23., 25., 30., augusztus 1., 6., 8., 22.

Helyszín: GNM Színitanoda Egyesület Művészeti Szakgimnázium balett-terme (VIII. kerület, Német utca 14.)

 

Népi tánc

Időpont: augusztus 5., 6., 7.

Helyszín: Hagyományok Háza (XI. kerület, Corvin tér 8.)

Tanító: Farkas László

Csíkszentkirály, 2018. április 2.
Székely népviseletbe öltözött fiatalok táncolnak locsolkodás után az erdélyi Csíkszentkirályon húsvéthétfőn, 2018. április 2-án.
MTI Fotó: Veres Nándor

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek