2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Suzuki Vitara: az erőgép

Egy évvel azután, hogy megünnepelhette a 30. születésnapját a Vitara-sorozat, már biztosan kijelenthető, nem véletlenül az egyik legnagyobb darabszámban eladott autó címét tudhatja magáénak a típus. Az 1.0 benzines Boosterjet motorral felszerelt Vitara egy kifejezetten vagány lazasággal gyorsuló autó, ami nem nélkülözi a kényelmet és az eleganciát sem.

A Vitara-sorozat 1988-ban indult útjára a kompakt szabadidő-autó kategória úttörőjeként, és elegáns kialakításával, könnyű manőverezhetőségével, kényelmes vezetési élményével, valamint terepen nyújtott, sokoldalú teljesítményével a mai napig töretlen népszerűségnek örvend.


A legkisebbnek számító 1000 köbcentis SUV már az első pillanatban magára vonzza a tekintet a karakteres megjelenésével és élénk színeivel. A kocsi az új, függőleges osztású, krómozott hűtőmaszkkal és az elegáns krómbetétes lökhárítóval egy impozáns és határozott megjelenést ad, ami valljuk be, igenis fontos egy autó tulajdonosának.

Nem mellékesen az autó belseje is azonnal elnyeri a sofőr tetszését, hiszen a középső konzol szinte mindent tud, amit csak egy közép, felső kategóriás autó tudhat. Ráadásul az újításnak köszönhetően még az eddiginél is kényelmesebb lettek az ülések, ami egyáltalán nem mellékes egy hosszabb úton például.


Ezt tudja a Vitara

 • Az 1.0 BoosterJet motor ötfokozatú sebességváltójában a fokozatok kiosztása a teljesítmény minél jobb kihasználását és az üzemanyag-hatékonyságot is szolgálja. A szerkezet optimalizálásával sima váltási érzetet értek el.
 • Az autóban DSBS (kétérzékelős fékasszisztens) működik. Menet közben a Vitara két érzékelővel (kamerával és lézerérzékelővel) meghatározza, fennáll-e az ütközés veszélye az elöl haladó járművel vagy egy gyalogossal. Ütközésveszély esetén az autó a helyzettől függően a következő három lehetséges módon reagálhat. Figyelmeztet, megnöveli a fékerőt, vagy automatikusan fékez.
 • A holttérfigyelést 15 km/h fölött két, hátulra szerelt oldalsó érzékelő biztosítja, ezek érzékelik a jármű mindkét oldalán a hátsó holtterekben lévő vagy oda érkező járműveket, így amikor a rendszer a hátsó holtterek valamelyikében jármű közeledését vagy tartózkodását érzékeli, egy figyelmeztető LED-ikon villan fel az adott oldal külső visszapillantójában. Ha a vezető sávváltáskor használja az irányjelzőt, a LED-ikon villogását figyelmeztető hangjelzés kíséri.
 • A  parkolást segíti a hátsó kamera, amely a középső konzolon mutatja a mögöttünk lévő területet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.