EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Életmód

Szenttel erősítenek a drogprevencióban

A Drogokról másképpen program csapata rendhagyó eseményre invitálta a Lokál szerkesztőségét. Casciai Szent Rita oltalmába ajánlották drogprevenciós előadás-sorozatukat, amelyet Roger atya a Katolikus Tábori Püspökség kápolnájában áldott meg.

Casciai Szent Rita oltalmába ajánlották drogprevenciós előadás-sorozatot, amelyet Roger atya a áldott meg

– Szent Rita hat évszázada pártfogója azoknak, akik a közbenjárását kérik. Ő a támasza a lehetetlennek tűnő ügyeket felvállalóknak – magyarázta Marosi Antal, hogy miért is van szüksége védőszentre egy drogprevenciós programnak. – A kezdeményezés dr. Balogh Sándor mentőorvos, igazságügyi orvos szakértő nevéhez fűződik. A drogprevenció nehéz feladat, a kábítószerek terjesztői mindig egy lépéssel előttünk járnak, de mi is igyekszünk minden iskolába, fiatalokat összefogó közösségbe elmenni.


Marosi Antal: Azon dolgozunk, hogy mindenhová eljusson a gondolat a kábítószer megelőzéséről.

Marosi Antal évtizedekig dolgozott rendőrnyomozóként, kommunikációs szakemberként, mégis akkor állt a Drogokról másképpen program élére, amikor fia kérdezte őt a kábítószerekről, mivel egy osztálytársa érintetté vált. Marosi Antal elhívta dr. Balogh Sándort egy iskolai előadásra, és ma már ő maga is rendhagyó beszélgetéseket tart. Itt nem a szokásos „ne drogozz, mert az rossz” felszólítás hangzik el, sok szemszögből körüljárják a problémát. Arra világítanak rá: a gyermek saját döntésén múlik, felelős felnőtt lesz-e, vagy drogdílerek szponzora.

A programot a tábori püspökség is felkarolta.


– Akkor lettem mély elismerője, követője, buzgó hirdetője a programnak, amikor megtudtam: ezek az előadások nem riogatnak, hanem tényszerűen tájékoztatják a gyerekeket – árulta el Roger atya, aki Casciai Szent Rita oltalmába ajánlotta a kábítószer-ellenes előadás-sorozatot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Különleges, csábító fogások

  Különleges, csábító fogások

  Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

 • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

 • A coach a lélek edzője

  A coach a lélek edzője

  Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.