EUR: 346,12 Ft
CHF: 321,45 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Sport

Szép volt, lányok!

Hatalmas küzdelemben maradt alul 59-62 arányban a magyar női kosárlabda-válogatott Nagy-Britanniával szemben az Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntőjében. A magyar lányok azonban már azzal hatalmas tettet hajtottak végre, hogy 22 év után újra a négy közé kerülésért játszhattak.

Mindvégig futni kellett az eredmény után, hiszen a brit válogatott már az első negyed elején magához ragadta a vezetést és azt a meccs legvégéig nem adták ki a kezükből. De a magyar lányok a lelküket is kitették a pályán, hogy megszorongassák Nagy-Britannia válogatottját, amelynek eddig álomszerűen alakult a szerb–lett közös rendezésű kontinensviadal.


Az utolsó negyedet megnyerni már késő volt (képünkön Horti Dóra és Karlie Samuelson) Fotó: MTI

Végül az utolsó negyed tizedik percében adódott is lehetőség, amikor Studer Ágnes egy sarokból sikeresen elengedett triplával 59-60-ra módosította az akkor már két negyed óta 8-10 pontos brit fölényt mutató eredményt. Sőt: a tökéletes védekezés is megvolt, csak egy jó befejezés hiányzott. Turner Yvonne 40 másodperccel a vége előtt a rá kirobbanó védők gyűrűjében passzolt Határ Bernadettnek, aki – sajnos – nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, a visszatámadó britek viszont kicsikartak egy faultot, amely után mindkét büntetőjüket értékesítették – beállítva így az 59-62-es végeredményt.

A magyar válogatott a szombati, olimpiai selejtezőtornáért kiírt alsóházi rájátszásban a 18 órakor kezdődő francia–belga negyeddöntő vesztesével találkozik. Ha megnyeri a meccset, az első hatban végez az Eb-n, így részt vehet februárban a tokiói olimpia selejtezőtornáján.

Kapcsolódó Cikkek