EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Szijjártó: Fontos a határvédelem!

A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter  külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban elfogadhatatlannak nevezte, hogy illegális migránsok Európába jöjjenek és kötelező kvóták alapján osszák szét őket, s hangsúlyozta: Magyarországnak a schengeni övezet külső határainak védelme a legfontosabb.


– A migrációs vitában soha senki nem beszélt arról, hogy eddig 34 millió eurót fordítottunk arra, hogy lehetővé tegyük, hogy a közel-keleti és afrikai keresztények a hazájukban maradhassanak. Iskolákat építünk, templomokat, lerombolt házakat építünk újjá, kórházakat finanszírozunk. Mindezt azért, hogy az ott élők biztonságban legyenek otthon. Emberi jog, hogy senkinek se kelljen elvándorolnia, hanem saját hazájában élhessen biztonságban, fenyegetés nélkül – fogalmazott a külügyminiszter.

Segítség a családoknak

A családvédelmi akciótervvel kapcsolatban a külügyminiszter kiemelte: a magyar társadalom tradicionális és családorientált. – A családtervezés természetesen a szülők dolga, de a kormány célja, hogy optimális körülményeket teremtsen a gyermekvállaláshoz – jelentette ki Szijjártó Péter. Mint ismert, a magyar kormány álláspontja világos: migráció helyett a családok támogatásával segíti a népességnövekedést.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek