EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

Tájfunban győztek a pólós lányok

A magyar női vízilabda-válogatott igazi trópusi viharban 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A női válogatottunk a B csoport második helyén végzett Oroszország mögött, így a továbbjutásért még egy meccset kellett játszania. Új-Zéland nem okozott gondot, ráadásul a találkozó második felére el is fáradtak, így a magyarok gyakorlatilag fél gőzzel diadalmaskodtak a szélviharban rendezett meccsen.

– Ez volt az első mérkőzés életemben, amit tájfunban kellett játszani, de így is realizáltuk a két csapat közti különbséget. Harcos csapat az új-zélandi, ráadásul ilyenkor a jobb nehezebben kap emberelőnyt, de az igazi értékmérő hétfőn lesz – mondta el Bíró Attila szövetségi kapitány a mérkőzés után.


Az is eldőlt, hogy Ausztrália lesz a magyar férfi pólóválogatott ellenfele a negyeddöntőben, miután meglepetésre ötméteresekkel legyőzték Montenegrót.  A Magyarország–Ausztrália negyeddöntőt magyar idő szerint kedden 10 órakor rendezik.

Kapcsolódó Cikkek