EUR: 325,89 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Belföld

Tarlós István: Karácsonyék hazudoznak

Tarlós István az 1-es villamos meghosszabbított szakaszának átadása után szerdán megnyitotta a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőt. Karácsony Gergely és kampánycsapata ugyan próbálja a most átadott fejlesztéseket a 2010 előtti liberális városvezetés javára írni, a főpolgármester ismét józanul cáfol. 

– Karácsony emberei most már a nyílt hazugságoktól sem riadnak vissza – mondta Tarlós István a Magyar Nemzetnek, amikor a lap Karácsony Gergely és pártja, a Párbeszéd sajtóközleményeiről kérdezte a főpolgármestert. Karácsonyék a budapesti lakás­árak növekedését próbálták a városvezetés nyakába varrni, valamint a 2010 utáni sikeres nagyberuházásokat a korábbi liberális főpolgármesterhez, Demszky Gáborhoz kötni.


– Kijelentéseik a vicc kategóriájába tartoznak. Az ingatlanárak alakulásához nincs köze a főpolgármesternek. Ami pedig a budai fonódó villamos kialakítását illeti, 2010 előtt Demszkyéknek nemhogy tervük nem volt, de egy görbe vonalat sem húztak meg a vonal kapcsán. Az utasok nagy megelégedésére kialakított villamoskapcsolatot 2010 után találták ki, tervezték meg és építették fel – mondta Tarlós István.

A főpolgármester szerdán a felújított Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőt adta át, amit majdnem húsz évvel ezelőtt, Demszky Gábor főpolgármestersége idején bezártak, majd 2005-ben meg is szűnt. Most a gyógyfürdő rekonstrukciójára több mint hárommil­liárd forintot költött a főváros. A felújítási munkálatok 2018 elején kezdődtek, ezek során egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőt alakítottak ki. Modernizálták a helyi védelem alatt álló kupolás áltörökfürdőt, és egy 4300 négyzetméteres új épülettel is bővült a létesítmény. A rekonstrukció a fővárosi önkormányzat fürdőfejlesztési programjának része, mely során már megújult, illetve bővült a Palatinus, a Rudas, a Lukács és a  Csillaghegyi strand is.


– A régi épület mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területe 4300 négyzetméter fedett fürdővel egészült ki a rekonstrukció során. A fürdő déli, hátsó része még zárva marad, annak fejlesztésén még gondolkodnak – számolt be a projektről és a későbbi tervekről Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy a forgalom függvényé­ben döntik majd el, hogy ezen a területen mi valósuljon meg.

A BGYH jelenlegi menedzsmentje 2010 végén kezdte meg tevékenységét, előtte a cég évente hatszázmillió–egymilliárd forint veszteséget termelt. A cég tavaly 4,3 milliárd forint eredményt ért el úgy, hogy a működéséhez nem kap sem fővárosi, sem állami támogatást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Mérföldkő a családvédelmi akcióterv

  Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorában adott interjút szerdán a családvédelmi akcióterv nemrégiben életbe lépett elemei kapcsán.

 • Ott marad a kerítés, ahol van

  Ott marad a kerítés, ahol van

  A kerítés ott marad, ahol van, mert a magyar emberek biztonságát szolgálja – jelentette ki Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.

 • Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Századvég: Az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

  Miközben az Európai Unió rögzíti, hogy az EU olyan értékekre épül, amelyek többek között a férfiak és nők közötti egyenlőséget erősítik, az iszlám előretörésének révén a női-férfi egyenjogúság területe komoly kulturális kihívásokkal kerülhet szembe a következő években – állapította meg a Századvég Alapítvány csütörtökön az MTI-hez eljuttatott elemzésében.