EUR: 360,73 Ft
CHF: 340,61 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Tarlós István: Nyugalmat akarok, megvédem a várost!

„Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost” – kezdte nyílt levelét Tarlós István, a főváros vezetéséért folyó, kínos ellenzéki kampány kapcsán. A főpolgármester józansággal – tartózkodva a sárdobálástól – számolt be az elért eredményekről. 

„Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, »forradalmat«, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik” – írja Tarlós, hozzátéve: a város érdekétől az ellenségeskedés és a feszültség kiélezése áll a legtávolabb.


Ellenben a fővárosba fektetett munka, a fejlesztések és az elért eredmények őt igazolják. Befejeződött az M4-es metró kiépítése, felújításra kerültek az M3-as szerelvényei, folyik az alagút és az állomások 2. szakaszának kivitelezése teljes akadálymentesítéssel, a budai fonódó villamoshálózat is elkészült. Megújult a Margitsziget és a Széll Kálmán tér, a Fővárosi Vízművek újra magyar kézben vannak, és számos közterületet is modernizált a városvezetés.

Tarlós István levelében kitért a most következő, forrásbiztos projektekre is. A Lánchidat és teljes környezetét is felújítják, folytatják a BKV-járműcseréket, rekonstruálják a Blaha Lujza és Széna tereket. Az élhetőbb, európai nagyvárosért kerékpáros fejlesztésekbe fognak, P+R parkolóprogramot indítanak és a  Nyugati tér rekonstrukcióját is elkezdik. A külvárosi forgalom normalizásáért pedig elkezdődik az aquincumi híd és repülőtéri gyorsforgalmi út komplex, kiviteli szintű tervezése, engedélyeztetése.


„Egy fővárosnak nem sok van, ami kevésbé érdeke, mint hogy a főpolgármester visszavonhatatlanul elmérgesedett viszonyban legyen a kormánnyal. Én jó néhányszor elmentem a falig, nem is egy miniszterrel nyílt konfliktusba bocsátkozva. Nem hinném, hogy ez cáfolható lenne. Azonban az együttműködés esélyének elveszítése már ártana Budapestnek” – zárja gondolatait Tarlós István főpolgármester, kitérve néhány olyan esetre, amikor akár a kormánnyal szemben is a főváros érdekeit védte. Ennek eredményeképpen, 2019-ben épp Brüsszelből Budapest kapta az Európa legjobb úti célja kitüntető díjat.

A Nézőpont Intézet 500 fős, a fővárosi választók reprezentatív mintáján alapuló felmérést végzett a főpolgármester-választás esélyeiről. Ez alapján elmondható, hogy a fővárosiak nem szeretnék leváltani Tarlós Istvánt. A budapestiek 51 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester munkájával és csupán 40 százalék mondta azt, hogy elégedetlen. A felmérés szerint a Kálmán Olga bukását hozó előválasztás eredménye sem javított Karácsony Gergely esélyein. Az egy az egy elleni küzdelemben, figyelmen kívül hagyva a többi ellenzéki jelöltet, nem történt érdemi elmozdulás az előválasztást követően.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

    Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

    A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

  • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

    Mától változik a BKK-járatok menetrendje

    Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.