2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Tarlós: Kaotikus állapotok vannak Zuglóban

Zuglói modell nem létezik, a kerületben ugyanis parkolási botrány, gyanús pénzmozgások és eltitkolt gazdasági adatok vannak csak – mondta Tarlós István főpolgármester Karácsony Gergely kerületéről. A városvezető szerint ellenzéki kihívója járatlan a főváros ügyeiben.

Kaotikus állapotok vannak Zuglóban – jelentette ki Tarlós István főpolgármester az M1-en. Szerinte Karácsony Gergely kerületében több „gyanús dolog” is van, a városrész pedig abnormálisan működik.


– Zuglói modell, amire Karácsonyék hivatkoznak, nem létezik; parkolási botrány, fiktív szerződések és gyanús pénzmozgások vannak – mondta Tarlós, aki szerint Zugló az egyetlen olyan település, ami a megyei jogú városok és a kerületek közül fizetésképtelenné vált. Hozzátette: Karácsony Gergely három hónapja nem hajlandó kiadni a gazdálkodásra vonatkozó alapadatokat, amiket még a kerület honlapjáról is törölt.

– Karácsony Gergely mindig valakinek hízeleg, évente száz lakás építését ígérte, ebből egy sem készült el – mondta Tarlós Zugló „eredményeiről”, hozzátéve, hogy a Pillangó park projektje a brutális fakivágások mellett is befulladt, a városrész pedig saját erejéből egy méter kerékpárutat sem épített, hiába hízeleg Karácsony most a kerékpárosoknak.


Tarlós beszélt a sokak által ellenzéki roncsderbinek nevezett főpolgármester-jelölti castingról is. Szerinte a főpolgármesterség „nem egy celeb funkció”, nem lehet blöffökből megélni.

– A főpolgármester-választás sokáig nagyon komoly dolog volt, de most valahogy egy kicsit megváltozott a helyzet – mondta a körülményekre reagálva. A legutóbb a roncsderbibe beszálló Berki Krisztiánról Tarlós eleinte azt hitte, hogy a tornász olimpiai bajnokról, nem pedig a herevasalásáról elhíresült celebről van szó.

– A főváros egészének áttekintéséről Karácsony Gergelynek is alig van több fogalma, mint akár Puzsér Róbertnek – jelentette ki Tarlós, aki hozzátette: Karácsony járatlan a főváros ügyeiben, gyakorlatilag öt évig nem érdekelte és nem vett részt a fővárosi munkában, 2018-ban a Fővárosi Közgyűlés egyetlenegy ülését nem ülte végig.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.

 • Újra beégett Karácsony

  Újra beégett Karácsony

  Tarlós István főpolgármestert akarta lejáratni legújabb videójában Karácsony Gergely, de visszanyalt a fagyi, ugyanis az ellenzéki jelölt kisfilmjében rosszul írták le azt, hogy Budapest.

 • Sérült gyerekek az állatkertben

  Sérült gyerekek az állatkertben

  A kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékkal élők is ugyanolyan részesei legyenek a társadalomnak, mint ép társaik – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a 28.

 • Bűnöző migránsokat hozott a Soros-hajó

  Bűnöző migránsokat hozott a Soros-hajó

  A szicíliai rendőrség elfogott három migránst, akiket líbiai táborokban elkövetett bűncselekményekkel, köztük embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolnak.