EUR: 361,16 Ft
CHF: 340,36 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Tarlós: Kaotikus állapotok vannak Zuglóban

Zuglói modell nem létezik, a kerületben ugyanis parkolási botrány, gyanús pénzmozgások és eltitkolt gazdasági adatok vannak csak – mondta Tarlós István főpolgármester Karácsony Gergely kerületéről. A városvezető szerint ellenzéki kihívója járatlan a főváros ügyeiben.

Kaotikus állapotok vannak Zuglóban – jelentette ki Tarlós István főpolgármester az M1-en. Szerinte Karácsony Gergely kerületében több „gyanús dolog” is van, a városrész pedig abnormálisan működik.


– Zuglói modell, amire Karácsonyék hivatkoznak, nem létezik; parkolási botrány, fiktív szerződések és gyanús pénzmozgások vannak – mondta Tarlós, aki szerint Zugló az egyetlen olyan település, ami a megyei jogú városok és a kerületek közül fizetésképtelenné vált. Hozzátette: Karácsony Gergely három hónapja nem hajlandó kiadni a gazdálkodásra vonatkozó alapadatokat, amiket még a kerület honlapjáról is törölt.

– Karácsony Gergely mindig valakinek hízeleg, évente száz lakás építését ígérte, ebből egy sem készült el – mondta Tarlós Zugló „eredményeiről”, hozzátéve, hogy a Pillangó park projektje a brutális fakivágások mellett is befulladt, a városrész pedig saját erejéből egy méter kerékpárutat sem épített, hiába hízeleg Karácsony most a kerékpárosoknak.


Tarlós beszélt a sokak által ellenzéki roncsderbinek nevezett főpolgármester-jelölti castingról is. Szerinte a főpolgármesterség „nem egy celeb funkció”, nem lehet blöffökből megélni.

– A főpolgármester-választás sokáig nagyon komoly dolog volt, de most valahogy egy kicsit megváltozott a helyzet – mondta a körülményekre reagálva. A legutóbb a roncsderbibe beszálló Berki Krisztiánról Tarlós eleinte azt hitte, hogy a tornász olimpiai bajnokról, nem pedig a herevasalásáról elhíresült celebről van szó.

– A főváros egészének áttekintéséről Karácsony Gergelynek is alig van több fogalma, mint akár Puzsér Róbertnek – jelentette ki Tarlós, aki hozzátette: Karácsony járatlan a főváros ügyeiben, gyakorlatilag öt évig nem érdekelte és nem vett részt a fővárosi munkában, 2018-ban a Fővárosi Közgyűlés egyetlenegy ülését nem ülte végig.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

 • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

 • Vigyázzunk egymásra!

  Vigyázzunk egymásra!

  Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a kialakult helyzetben nagyon fontos odafigyelni a gyerekek lelki egészségére is és nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra.