EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Teljes a káosz Karácsony Zuglójában

A teljes zuglói önkormányzatot megkerülve kötött új parkolási szerződést Karácsony Gergely – értesült az Origo.hu önkormányzati forrásból. A szerződés kicsivel több mint három hónapra, tehát az önkormányzati ciklus végéig szól.

A portál információi szerint az új szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták, így nem is véleményezhették. Emlékeztetnek, hogy az önkormányzati törvény értelmében minden egymillió forintnál értékesebb szerződést véleményeznie kell a testületnek, míg 50 millió forint felett közbeszerzést kell kiírni.


Az önkormányzat Karácsony javaslatára július 10-én vette saját kézbe a parkolás-ellenőrzési feladatokat, miután lejárt az egyik botrányos szerződés. Aznap Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője fordult közérdekű adatigényléssel a zuglói önkormányzathoz, hogy kiderüljön, milyen struktúrában üzemel a kerületi parkolás. A fideszes politikus akkor elmondta: múlt hét szerda óta hivatalosan a zuglói önkormányzat üzemeltetné a parkolási rendszert, mert lejárt az egyik „botrányos szerződés”. Szerinte azonban nem tudni, hogy a valóságban is átvette-e a feladatot a Karácsony Gergely vezette kerület, mindenesetre a hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban, és tájékoztatást sem adnak.

Karácsony tegnap próbálta letagadni az új parkolási szerződés tényét, ám az Origo kérdésére nem tudott konkrétumokkal szolgálni, így az ellenzéki főpolgármester-jelöltnek csupán kínos magyarázkodásra futotta.


Puzsér: Karácsony hazudik!

„Mint Föld a forgásban, Nap a ragyogásban, folyó a folyásban, urán sugárzásban, Karácsony Gergely nem tart szünetet a hazudozásban” – írta a Facebookon Puzsér Róbert humorista.

/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony úgy hazudik, akár Gyurcsány Ferenc: „gátlástalanul megígéred mindenkinek a háromszoros mindent, tavaly hat államcsődöt hazudoztál össze, idén már kilenc Budapest-csődnél tartasz”. Puzsér szerint Karácsony 2010 óta mindent és mindenkit elárult csak, hogy a „velejéig rothadt MSZP plakátarca” lehessen.

Csődeljárás alá kerülhet a XIV. kerület

Zugló lehet az első olyan budapesti kerület, amely csődeljárás alá kerül – jelentette ki az M1-en Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. Hozzátette: már Karácsony Gergely zuglói polgármester is felismerte, hogy nem jó a helyzet, ezért óriási ingatlaneladással próbálja betömni a költségvetési lyukakat. Farkas Örs szerint Karácsony alkalmatlansága miatt Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár és a legrosszabbul teljesít.

Elvennének a családoktól Karácsonyék

Karácsony Gergely politikai alakulata, a Párbeszéd nevű párt komoly adóemelést hajtott volna végre a a 2020-as költségvetés terén – írja a Magyar Nemzet, a párt indítványáról. „Magasabb árak a boltokban, költségesebb banki szolgáltatások, eltűnő családi adókedvezmények, magasabb adó a cégeknek és a legálisan dolgozó munkavállalóknak, valamint az általános ingatlanadó rémképe” – foglalta össze a Párbeszéd javaslatát a lap.

A Fidesz szerint alkalmatlanságot jelez és brutális megszorításokkal teli Karácsony programja. Mint írják, a Gyurcsány-korszakot idéző adóemelések, pénzelvonások tönkretennék a családokat és a magyar gazdaságot is.

Tarlós tartják alkalmasnak a budapestiek

A bu­da­pestiek le­sújtó vé­le­ménnyel van­nak Ka­rá­csony Ger­gely ellenzéki főpolgármester-jelöltről – kö­zölte a Szá­zad­vég Ala­pít­vány.

Alkalmas főpolgármesternek:

Tarlós István: 55%, Karácsony Gergely: 27%

Minden körülmények között kiáll Budapestért:

Tarlós István: 52%, Karácsony Gergely: 26%

Erős vezető:

Tarlós István: 64%, Karácsony Gergely: 16%

Tapasztalatlan, bizonytalan:

Tarlós István: 8%, Karácsony Gergely: 29%

Sokszor változtat álláspontján

Tarlós István: 24%, Karácsony Gergely: 46%

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek