EUR: 326,36 Ft
CHF: 294,66 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Teljes káosz Zuglóban: Karácsony már nem foglalkozik a kerület dolgaival

Szerdától Zugló önkormányzatának kellene üzemeltetni azt a hírhedt fizetős parkolási rendszert, amely eddig napi egymillió forint veszteséget és rengeteg fejfájást okozott a kerület lakóinak, de Karácsony Gergely ismét bizonyította alkalmatlanságát polgármesterként, ugyanis hivatala semmiféle tájékoztatást nem adott az ügyben.

– Sem a zuglói polgármester, sem pedig a jegyző nem tisztelte meg a kerületi képviselő-testületet azzal, hogy akár egy levél formájában tájékoztassa, mi várható holnaptól parkolási ügyben, semmiféle információnk nincs erről. Nem tudni, hogy történik-e bármilyen változás, hogy a háttérben milyen tárgyalások folytak, milyen egyezkedések történtek a meglévő cégekkel, és hogy milyen módon fogja működtetni az önkormányzat a parkolási rendszert – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Zugló fideszes alpolgármestere, hozzátéve: Papp Imre jegyző hétfő óta nem ment be a polgármesteri hivatalba, Karácsony Gergely pedig elérhetetlen.


A lap beszámolója szerint Rozgonyi Zoltán felháborítónak nevezte, hogy egy hónapja ingyen kellene parkolniuk a zuglóiaknak a kerület egész területén egy érvényes képviselő-testületi döntés szerint, ám azt máig nem hajtották végre. Hangsúlyozta: visszamenőleg szeretnék a helyiek számára biztosítani ezt a lehetőséget, visszatérítenék a június 13-a óta befizetett díjakat és kiszabott bírságokat. – A dolgok jelenlegi állása szerint a zuglóiak továbbra is dobálják a pénzüket a pénznyelő automatákba, így továbbra is támogatják azt a veszteséget, ami minden nap keletkezik a parkolás kapcsán – mutatott rá Rozgonyi Zoltán. Mint fogalmazott: hétfőtől, július 15-től igazgatási szünet következik, és két hétig zárva lesz az önkormányzat, s „a fű sem fog nőni” Zuglóban, az emberek nem tudnak majd kihez fordulni kérdéseikkel.

A Karácsony Gergely vezette, pénzügyileg az összeomlás szélén lévő – gyakorlatilag fizetésképtelenség határán álló – kerület rohamtempóban keres munkatársakat. Bár háromszázezer forintos fizetésért, vagyis kezdő pedagógusi bérnek megfelelő összegért próbálnak toborozni parkolóellenőröket, a Magyar Nemzet értesülése szerint a múlt hétig mindössze néhányan jelentkeztek a május vége óta futó hirdetésekre. A keresett munkatársakra azért van égető szükségük, mert a zuglói képviselő-testület döntése értelmében ma reggeltől már az önkormányzatnak kell ellátnia a XIV. kerületi fizetőparkolással – ellenőrzés, üzemeltetés – összefüggő feladatokat. Az összességében milliárdos veszteséget okozó kerületi parkolási szerződés képviselő-testületi megszavazásakor Karácsony Gergely a vétó helyett annak ellenére is csak tartózkodott, hogy tudta, a megállapodás nincs rendben – tudatja a Magyar Nemzet.


Tarlós István nyíltságot vár

Tarlós István
Fotó: Mészáros Diána

– Amíg Karácsony makacsul hallgat a zuglói ügyekről, valamint a kerületi és fővárosi szerepléséről, addig semmilyen vita nem jöhet szóba – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Tarlós István. A főpolgármester úgy fogalmazott: svindli, trükk kizárva, csak a már korábban megfogalmazott feltételei teljesülése esetén lehet szó nyílt vitáról. A városvezető a lapunkban közzétett nyílt levelére utalva kizárta, hogy előre megszabják a témákat, és vitavezetőt jelöljenek vagy nevezzenek ki, aki esetleg felkészíti a válaszokra baloldali kihívóját. „Ha lesz is értelme vitának, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és »face to face« közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le” – áll Tarlós István írásában. Karácsony Gergely az esetleges főpolgármester-jelölti vitáról szólva közölte: „Ab ovo elvileg, és in concreto gyakorlatilag is szükség van vitára, mert ez a budapestiek érdeke. Alig várom.” – közli a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  Külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni

  A szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás a költészetről, Tusványoson

  Szarka Tamás immár 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre.

 • Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.