EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Tovább fehéredhet a magyar gazdaság

Több lépésben, de tovább csökkenhet a személyi jövedelemadó, ezáltal pedig fehéredhet a magyar gazdaság – adta hírül Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Hírlapban.

– A jelenlegi gazdasági folyamatok mellett véleményem szerint lehetőség nyílik a személyi jövedelemadó további, két-három lépésben való csökkentésére – fogalmazott.


Az ÁSZ elnöke szerint mérsékelhető lenne a munkaerőpiaci járulék is, 0,75-1 százalékkal, a betéti kamat után fizetendő kamatadót pedig meg lehetne szüntetni. – Nem normális, ha a megtakarításokat adóztatjuk, míg a magas kamatozású vagy kockázatú személyi hiteleket nem – mondta Domokos.

Szerinte a fogyasztási típusú hitelek helyett a rövid és hosszú távú lakossági megtakarításokat kell elősegíteni.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Betiltották a férfiaknak szánt étrendkiegészítő forgalmazását

  Betiltották a férfiaknak szánt étrendkiegészítő forgalmazását

  Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek.

 • Iseumi játékok kezdődnek

  Iseumi játékok kezdődnek

  Olasz tenoristák gálaműsorával július 24-én, szerdán megkezdődnek az Iseumi játékok Szombathelyen, a szabadtéri előadásokon musicalt, valamint opera, operett és jazzdalokat ötvöző koncertet is műsorra tűznek.

 • Négykilónyi drogot hozatott magának egy mindszenti férfi

  Négykilónyi drogot hozatott magának egy mindszenti férfi

  Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás egy 44 éves mindszenti férfi ellen, aki a gyanú szerint csaknem négy kilogramm kábítószert küldött magának Hollandiából – közölte az eljárást lefolytató Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.