EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Eger

Új támogatásokkal segít Hatvan

Új támogatási formákat vezetett be a hatvani önkormányzat. A város gazdasági ereje miatt anyagilag is segíti a nyugdíjasokat, a családosokat és az első lakásukat vásárlókat.

Hatvanban ettől az évtől teljesen új támogatási rendszert vezettek be. A segítség már életbe lépett formáinak lényege, hogy a város gazdasági stabilitását a hatvaniak is érezzék. Méghozzá a pénztárcájukon.


– Polgármesterként és családapaként is pontosan tudom, hogy a mindennapi élet időnként olyan kihívások elé állít minket, amelyek aztán életünk emlékezetes pillanataivá válnak. Ezek megoldásához minden segítség számít. Hiszem, hogy igazán sikeresek csak akkor lehetünk, ha tudunk számítani egymásra – mi hatvaniak, egy közösségként. A hatvani konzultációban sok választ kaptam arra, hogy mi foglalkoztatja igazán az embereket. A várost és a környezetüket érintő fejlesztések fontossága mellett a családok, a fiatalok és a nyugdíjasok azt is leírták, hogyan képzelik el a jövőjüket – fejtette ki a rendszer alapjait Horváth Richárd polgármester. Szerinte fontos, hogy Hatvanban mindenki meg tudja valósítani az álmait. – Ehhez újabb és újabb lehetőségeket igyekszünk teremteni. Az első családi fészek megvásárlása, a nyugdíjas évek hasznos eltöltése, figyelni, ahogy gyermekünk megkezdi az első napját az iskolában: ezek mind olyan pontjai az életünknek, amelyek igazán boldoggá tehetnek bennünket – tette hozzá a városvezető.

Egy kis pluszsegítség

Egyszeri támogatást kapnak a nyugdíjasok és a gyermekes családok. Utóbbiaknál az összeg attól függ, mennyi gyereket nevelnek, így a segítség mértéke 8, 16 vagy éppen 24 ezer forint is lehet. Emellett segítik az iskolakezdést, a tanszercsomagokhoz is hozzájárul anyagilag a város. Ugyanakkor azok is pénzt kapnak, akik első lakást vásárolnak Hatvanban: 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesülnek, és további segítség, hogy 750 ezer forint kamatmentes hitel is igényelhető.

– Hatvan gazdasága minden eddiginél erősebb, ez tette lehetővé, hogy egyedi, a városban korábban nem létező támogatási formákat vezessünk be, ezzel segítve a fiatalokat első lakásuk megszerzésében, a családokat és a nyugdíjasokat – összegezte a polgármester. A rendszer már él, működik, és az elmúlt időszak jól mutatja annak sikerét. A hatvaniak értékelik, hogy a város partnerként tekint rájuk, és támogatja mindennapjaikat.


A gyermekek beiskoláztatásához is hozzájárul a hatvani önkormányzat

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.