EUR: 325,86 Ft
CHF: 294,25 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Újabb vizes vb-érmeket várunk

Ma a dél-koreai Kvangdzsuban megkezdődik a vizes világbajnokság a szinkronúszók és a műugrók selejtezőivel. Mi az úszóktól és a vízilabdázóktól várhatunk érmeket, elsősorban Hosszú Katinkában és Milák Kristófban bízhatunk, de nem szabad megfeledkezni a hosszútávúszó Rasovszky Kristófról sem, aki egy hét leforgása alatt 5, 10 és a 25 kilométeres távon is rajthoz áll. Sőt a váltóversenyen is elindul.

A férfi- és a női pólócsapat éremszerezése nem okozna meglepetést, sőt elvárható is lenne, bár a Nemzeti Sport rögtönzött közvélemény-kutatása szerint a szurkolók 40 százaléka inkább a 4–6. hely valamelyikére tartja esélyesnek a fiúkat. Mégis valószínűbb az érem és az olimpiai kvóta megszerzése. A lányoknál pedig, nos, hasonló szereplést várunk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.