EUR: 332,38 Ft
CHF: 302,59 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Extra

Utolsó koncertről álmodott Ambrus Zoltán

A zene mindig ott volt, és ott lesz az életemben – mondta évekkel ezelőtt Ambrus Zoltán, aki vasárnap, 53 éves korában hosszú betegség után örökre eltávozott. Az ország parodistaként és az Irigy Hónaljmirigy gitárosaként ismerte és szerette.

Ambrus Zoltán régóta betegeskedett, a múlt héten hirtelen rosszul lett, és kórházba került, ám onnan már sohasem mehetett haza. Több életmentő műtéten esett át, de végül feladta a küzdelmet. – Az egyik legjobb barátom, zenésztársam volt, nehéz megszólalni – kezdte Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy énekese a Lokálnak. – Zolival együtt találtuk ki a bandát, elképesztő fantáziája és remek humora volt. Ő tartotta össze a csapatot, ő volt az egyetlen, aki tudott zenélni, a többiek később felzárkóztak, de bizton mondhatom, ő volt a csapat lelke – mondta szomorúan Péter, aki barátját néhány nappal a halála előtt látogatta meg a kórházban.


– Nem számítottunk arra, ami történt. Jött egy hirtelen rosszullét, és kórházba került, többször műtötték. Az utolsó napokban meglátogattam, a fiával és egy közös barátunkkal együtt mentünk be hozzá. Az intenzíven feküdt, fagyit ettünk, beszélgettünk. Nemrég még arról álmodott, hogy a Mirigy harmincadik születésnapi nagykoncertjén is fellép velünk. Olykor ugyanis beugrott egy-egy bulira, és elképesztő sikere volt, a közönség imádta. Nagyon fog hiányozni, de örökre velünk marad.

„Nincs okotok aggódni értem”

Mint ismert, Ambrus 2005-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, amiből hosszú ideig tartott a felépülése, végül 2012-ben úgy döntött, hogy kilép az Irigy Hónaljmirigyből. Ezután alkalmi munkákból élt, de többször – főleg a nagyobb, születésnapi bulikon – fellépett a zenekarral. – A zene mindig ott volt, és ott lesz az életemben. Bármi is történt, nincs rá okotok, hogy aggódjatok értem! – mondta a Lokálnak évekkel ezelőtt.

Fotó: Mahunka Balázs

IHM – Irigy Hónaljmirigy 20 éves jubileumi koncertjén a a Papp László Sportarénában. Fotó: dfp

Ambrus 2017 augusztusában is fellépett a zenekarral Fotó: Facebook/Irigy Hónaljmirigy/Török Hajni

 

Kapcsolódó Cikkek