2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Sport

Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

Vámos Márton utolsó másodpercekben lőtt góljával 10-9-re verte Ausztráliát a magyar vízilabda-válogatott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui világbajnokságon.

Azt az Ausztráliát vertük meg nyögvenyelősen, amely kiejtette a döntőre is esélyes Montenegrót. Nem véletlen, hogy a szálfatermetű ausztrálok ellen még a sérült, ujjtörést szenvedett Varga Dénes fontos góljára és klasszis játékára is szükség volt.


– Bármire használhat a kapitány, ha csak arra, hogy három kiállítást összeszedjek a védők helyett, akkor arra – nyilatkozta az M4 Sportnak Varga Dénes. – Szerencsére többre vagyok képes, lőni is tudok.

– Ilyenről álmodozik az ember, és ha a döntőben lövöm ezt a gólt, és úgy nyerünk, akkor még boldogabb lennék, de most sem vagyok elégedetlen. Ha más van ott, akkor ugyanezt tette volna. Most én voltam a nyerő ember, de kiemelném a csapat teljesítményét, mert bár egyik negyedben sem játszottunk jól, szívvel és Nagy Viktor remek védéseivel meg tudtuk fordítani a mérkőzést – nyilatkozta Vámos, aki szerint nagy lökést adott a csapatnak Varga Dénes visszatérése.

A csapat ezzel karnyújtásnyi közelségbe került Tokióhoz, hiszen a vb-n a férfiaknál a két döntős már olimpiai résztvevő. A holnapi elődöntőben az olasz válogatott lesz Vámosék ellenfele.
Legutóbb egyébként 2013-ban Barcelonában fordult elő, hogy a férfi- és a női válogatott is a négy közé jutott a világbajnokságon.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

 • Figyelmeztető lövések a BL-en!

  Figyelmeztető lövések a BL-en!

  A svájci rendőrség közbelépésére volt szükség a szerb futballhuligánokkal szemben a Young Boys és a Crvena zvezda szerdai Bajnokok Ligája-selejtezője előtt és után is.