2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Vasútmodell-kiállítás Kemencén

Járműbemutató, vasútmodell-bemutató és dzsesszkoncert is várja a vasút szerelmeseit 2019. július 27-én, a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napjára.

A kisvasút az évszázados csarnavölgyi nyomvonal 3,8 kilométeres szakaszán, Kemence és Feketevölgy állomások között, menetrend szerint közlekedik, Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. Technikai különlegessége a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm-es nyomtáv és az úgynevezett görpályás vonalvezetés.

A vasutazás mellett természetesen számos más programmal is igyekeznek kedvet csinálni a szervezők.

A programok között szerepel a vasútmodell-kiállítás a Kőrózsa Panzióban, kovácsbemutató, kézműves-foglalkozások, ugrálóvár a kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak, fotókiállítás és filmvetítés segítségével utazás a múltba.

Az érdeklődök megtekinthetik Albert Tibor bélyeg- és filatéliai kiállítását az európai és a világ vasútjairól, mozdonyairól és kötött pályás, közlekedési járműveiről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.