EUR: 336,89 Ft
CHF: 313,66 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb VIII.kerület

Védelem a társasházaknak

Vagyonvédelmi kamerákat igényelhetnek a társasházak az önkormányzattól a lépcsőházak biztonsága érdekében.

Józsefváros vezetése elkötelezett a kerület közbiztonságának folyamatos javítása iránt, az elmúlt években több mint ötmilliárd forintot fordítottak erre a célra. Más intézkedések mellett csaknem kétszáz térfigyelő kamerát is telepítettek. Ennek eredményeként jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, a közbiztonság javításáért azonban folyamatosan tenni kell.

Lépcsőházanként kettő igényelhető

Az utóbbi időszakban a lakóközösségek részéről fokozott érdeklődés volt a társasházakon belüli, közösségi területeket megfigyelő vagyonvédelmi kamerákkal kapcsolatos pályázatok iránt. A megnövekedett igény kielégítésére a Józsefvárosi Önkormányzat 30 millió forintot fordít kamerák vásárlására, amelyeket ingyenesen a társasházak használatába ad. A lakóközösségek közgyűlési döntést követően lépcsőházanként két kamerát igényelhetnek , a társasházaknak ezenfelül vállalniuk kell a vagyonvédelmi eszközök üzemeltetését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.