EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Extra

Vége! Markos György befejezte

Szomorú bejelentést tett a 73 éves humorista. A születésnapját nemrégen ünneplő híresség úgy gondolja,okosabb döntés, ha visszavonul és nem lép többet színpadra.

– Nagyon örülök, hogy megélhettem ezt a kort, de ilyenkor már minden nap ajándék. Nálunk sosem volt divat a szülinapozás felfújása, hogy azt gondoljuk: nekünk minden jár. Maximum a pofád jár, felelte erre mindig az édesapám, Al­fonzó. Amikor ajándékot kapott tőlem, azt mondta: költsd inkább magadra, Gyuri fiam! Nem volt benne álszerénység, ő tényleg így élt. Én is hasonló vagyok: jól esik, ha gondolnak rám, de nem vagyok sem államfő, sem király, nincs mit ünnepelni, hiszen egyik nap olyan, mint a másik – mesélte a Borsnak a nevettető.


A Karinthy-gyűrűs humorista, parodista 1971-ben a Thália Színházban kezdte pályafutását, azóta szórakoztatja a közönséget.

Markos György 1982-ben nevezett be a Magyar Rádió Humorfesztiváljára, ahol Nádas Györggyel hatalmas sikert értek el. Közel tíz évig szórakoztatták együtt a közönséget, majdd elváltak útjaik és főként szólóban folytatták a parodizálást.


A Markos-Nádas duó tagja három alkalommal született újjá saját elmondása szerint. Évekkel ezelőtt ennyi alkalommal jött ki az intenzív osztályról, ahol sztrókkal és szívinfarktussal is kezelték a kétezres évek első felében. A súlyos betegségek után mintha kicserélték volna a nevettetőt, több mint negyven kilót fogyott, és ezt igyekszik tartani is.

– A hülye rendszertelen élet, idegesség okozta majdnem a halálomat. Azt hittem, annyira fontos vagyok, hogy állandóan rohantam és hajtottam magam. De az intenzíven rájöttem, hogy Isten kezében vagyok és a nézőtéren lévő sok mosolygó arc eltűnik. A saját karosszériámat kellett kikalapálnom és felhagyni a túlzabálással, remélem, most minden kerek – mondta a Borsnak Markos, aki igen szomorú, ám érthető kijelentést tett lapnak.

– Terveim még vannak, szeretnék még nyugalomban élni egy kicsit ezen a világon. Nem is tudom, mikor álltam utoljára színpadon. Volt egy pont, amikor azt mondtam: ha valaki eléri az olimpiát, 45 évesen nem megy vissza összeveretni magát a szorítóba. Édesapám nagyon kemény iskola volt nekem, azt mondta: Nehogy azt hidd, te vagy a csúcs, hidd el, jön kétszáz jobb. Most ezt érzem és okosabb, ha továbbra is a visszavonulás mellett maradok – mondta Markos György.

Kapcsolódó Cikkek