EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb IV.kerület

Víg Péter: Ezt a tudást be tudom építeni a napi munkámba

Víg Péter, az Újpest FC utánpótlás operatív igazgatója, a felnőttcsapat másodedzője, sikeres vizsga után akadémiai igazgatói minősítést kapott az MLSZ-től.

Vig Péter elmondta, nagyon komoly képzést kaptak (Fotó: ujpestfc.hu)

Mint azt Vig Péter elmondta, az MLSZ akadémiai igazgatói képzése komoly alapot ad a futball világában dolgozó edzőknek, sportmenedzsereknek a klubstratégiáról, a játékosok kiválasztásáról, az utánpótlás és a felnőttcsapat közös működéséről, ezért is döntött az elvégzése mellett.
– Nagyon komoly emberektől kaptunk nagyon sok hasznos információt, jó stílusban és olyan módon, ami abszolút eltér a „hagyományos” oktatástól. Ez a képzés gyakorlatorientált, az életben használható tananyaggal – mondta az ujpestfc.hu-n. Hozzátette, nagy koncentrációt igényelt a képzés, mert rengeteg közös feladat volt, amire megoldásokat is kellett találni.
– Úgy gondolom, egy olyan képzést kaptunk, ami betekintést ad egy európaibb gondolkodásmódba, bár már mi is jó úton járunk, de sokat kell még fejleszteni rajta. Sok olyan információt kaptam, amit be tudok építeni a napi munkámba, hogy hogyan lehet hosszú távon rendszerben és tervezésben gondolkodni, ami eredményhez vezet. Az utánpótlással való összekötés szintén más gondolkodásmód, vállalati stratégia. Ehhez rendszerben látod az egészet – első csapat, utánpótlás, ezek különböző területei – így lehet előre gondolkodni, tervezni és összekapcsolni a kettőt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.