EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Belföld

Világháborús bomba: a területet lezárták, kiürítették

A Rákospalota-Újpest vasútállomás környékét lezárták, az érintett területet kiürítették, oda nem lehet bemenni sem autóval, sem gyalogosan – közölte a fővárosi kormányhivatal szombat délelőtt a honlapján.

Hamarosan a rendőrök is elhagyják a területet, majd átadják a helyszínt a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, akik megkezdik a robbanótest hatástalanítását.

Budapest Főváros Kormányhivatala korábban azt közölte: a kilőtt állapotú, gyújtóval felszerelt szovjet típusú betonromboló gránátra szerdán, a vasútállomás felújítási munkálatai során találtak rá.

A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei várhatóan 13 óráig elvégzik.

Az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, egy 203 milliméteres szovjet betonromboló bombát kell hatástalanítani. A robbanótest 106 kilogramm, több mint 20 kilogramm robbanóanyag van benne.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.