EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

Megindult a közösségi közlekedés Rákospalota-Újpest vasútállomásnál

A bomba hatástalanítása után megindulhatott a vonatforgalom és az érintett villamosok, buszok is a megszokott rendben közlekednek Rákospalota-Újpest vasútállomásnál.

A Mávinform az MTI-vel azt közölte: délre befejezték a Magyar Honvédség tűzszerészei a bomba hatástalanítását és elszállítását Rákospalota-Újpest vasútállomáson. Már nem kell pótlóbuszokra átszállni a szobi vonalon. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon szombat kora délután még 10-20 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.


A veresegyházi vonalon pályakarbantartás miatt július 15-ig továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat Rákospalota-Újpest és Veresegyház között.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: az érintett útszakaszokat megnyitották. A 12-es villamos ismét közlekedik, a 14-es villamos újra a teljes vonalon jár. A 96-os és a 121-es autóbusz, valamint az N84-es (IK180-as) nosztalgia-autóbusz az eredeti útvonalon szállítja az utasokat.

A fővárosi kormányhivatal szombat délben a honlapján közölte: a honvédség tűzszerészei sikeresen kiszerelték a gyújtószerkezetet a szerdán előkerült világháborús bombából. Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta: egy 100 kilogrammos szovjet gyártmányú betonromboló gránátot hatástalanítottak. A hatástalanítás mintegy fél órán át tartott, minden bonyodalom nélkül zajlott le – közölte.

A teljes művelet és a lezárás több mint három és fél órán át tartott, mintegy hétszáz embernek kellett elhagynia otthonát.

Kapcsolódó Cikkek