EUR: 329,40 Ft
CHF: 302,90 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Életmód

Vízálló kütyük a partra és a fesztiválszezonra

Volt már olyan, hogy azért bosszankodott, mert a strandon vizes lett a kedvenc könyve, vagy a nyaralás legjobb pillanatát nem tudta megörökíteni, mert nem volt kéznél egy vízálló kamera? Kellemetlen az is, amikor  a fesztiválon szétázik a vászoncipő. Összegyűjtöttük a leghasznosabb vízálló kütyüket.

A felső kategóriás mobiltelefonok között régóta léteznek olyan darabok, amelyek ellenállnak az esőnek, de mi történik velük a tenger alatt? Arra, hogy a csupasz  készülék ne mondja be az unalmast egy-egy alkalmi búvárfotó közben, még várni kell, de megjelentek a piacon az akár 40 méterig vízhatlan tokok, amelyekkel például iPhone vagy Samsung mobilok is elvihetők a merülésre. A képminőség élvezhető, és a videófelvételek is meglepően szépek.


Ez a tok 40 méterig vízálló

Azért óvatosan az okostelefonnal a víz alatt, helyette nézzünk körül a kamerapiacon: a DJI Osmo Action akciókamera és a GoPRO készülékek akár több méter mélységig is vízálló, és ezekkel a készülékekkel akár vízesést, akár vízitúrát is bátran lehet megörökíteni.

Kamera, vízalatti felvételekhez

A drónok szerelmeseinek jó hír, hogy most már nem csak a magasból és jó időben lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni a tájról. A Splash Drone 3 megjelenésével ugyanis már a víz közelében és a víz alatt is repülhetnek a drónpilóták.


A vízparton szívesen olvasóknak a vízálló lapokból készült könyvek tesznek jó szolgálatot a strandon, bár ezeknek még nem túl széles a piaca.

A Kilépőkártya című regény lapjai vízállóak Fotó: Mészáros Diána

Régi tapasztalat, hogy valamelyik nyári fesztiválon mindig esik az eső, éppen ezért egy profi fesztivállakónak mindig ott lapul a hátizsákjában az esőköpenyanyagból készült cipővédő.

A fesztiválszezon vízlepergető alapkelléke

Kapcsolódó Cikkek

 • Ismét lesz Sajtfesztivál

  Ismét lesz Sajtfesztivál

  Valóságos sajtmennyországban érezhetik magukat azok, akik 2019. október 19-én ellátogatnak a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljára: a világ 25 országából több mint 400 féle sajtot, valamint kiváló borokat kóstolhatnak, megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, valamint színes gasztronómiai és szórakoztató programokban vehetnek részt.

 • A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A lélek gyógyulásához nem feltétlenül a terápia az egyetlen megoldás– állítja Gilányi Attila, aki saját bőrén tapasztalta, hogy egy intenzív, egy-két napos program is segíthet teljességgel átértékelni az életünket.

 • Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula író a budai kakaspecsenye mellé ajánlja köretként a tojásos burgonyapürét, ami a gyerekek egyik kedvenc étele lehet, mert könnyű, ízletes, és ami a legfontosabb: krumpliból van!