2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Sport

Vizes vb – 2019: pillangóban hódíthatunk Koreában

Kéttucatnyi úszó képviseli a magyar színeket a július 13-án rajtoló kvangdzsui vizes vb-n. Természetesen érmeket várunk, Hosszú Katinka és Milák Kristóf formájának ismeretében aranyakban is bízhatunk.

Sós Csaba szövetségi kapitány négy-öt éremre számít Dél-Koreában, a ranglistahelyezések alapján három aranyesélyt lát, és reméli, hogy ebből legalább egy meg is valósul.
– Hosszú Katinka az elmúlt másfél évben folyamatosan javult, kitűnően úszott júniusban a római Hét Domb viadalon, ahol 200 méter vegyesen győzött, 200 háton pedig második lett, s ez nekem kapitányként több volt, mint megnyugtató – nyilatkozta az M1 csatornának Sós a vb-n öt egyéni számban induló Hosszúról.


– Természetesen éremért utazunk a vb-re – nyilatkozta a Lokálnak Selmeci Attila, Milák Kristóf mestere. – A világranglista éllovasaként 200 pillangón nyilván favorit, de a döntőben három-négy esélyes lesz. Kenderesi Tamás is, meseszép lenne, ha két magyar állna a dobogón!

A vb július 13-án kezdődik, de a medencés úszók csak 21-én állnak rajthoz. A csapat már jóval korábban kiutazik a hétórás időkülönbséggel járó terhelés leküzdése miatt. S persze azért, hogy verseny legapróbb részletét is modellezni tudja az előkészületek során.

– Kis túlzással a medencét, a csempéket és – a hátúszóknak – a mennyezet repedéseit is meg kell jegyezni, hogy ne érje meglepetés a versenyzőket. A legapróbb részletre is ügyelni kell – fejezte be Selmeci.

(MTI/AP/Darko Bandic)

 

Kapcsolódó Cikkek