2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Életmód

800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében. Az első körben megjelent felhívások iránt minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés.

A pályázatokkal egyebek között matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló, tehetségsegítő, művészeti tehetséggondozó és óvodai tehetségkibontakoztató programok, valamint kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációi támogatására nyílik lehetőség. Emellett hazai, valamint Kárpát-medencei szervezésű, hagyományos és online tanulmányi, továbbá művészeti versenyek is támogatásban részesülhetnek.


A népszerű Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra a 8–35 éves korosztály pályázhat, július 31-ig. Az akár egymillió forintos támogatással a hazai és határon túli, kivételesen tehetséges fiatalok kaphatnak esélyt tehetségük kibontakoztatására. 2019-ben minden eddiginél nagyobb összeg, 3,3 milliárd forint jut a költségvetésben a Nemzeti Tehetség Program pályázataira. A források egy részét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások biztosítják.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek