2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

9 ezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig, az idei nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés mellé. Ezenkívül a közfoglalkoztatottak nettó 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatásban részesülnek – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Örömteli hírt közölt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón. Eszerint minden nyugdíjas kilencezer forintos rezsiutalványt kap szeptember 30-ig, mert a jól teljesítő magyar gazdaság eredményeiből az idősebb korosztálynak is részesülnie kell.


– A háromszor háromezer forintos rezsiutalványt március 31-ig lehet felhasználni, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle – részletezte a miniszter, valamint hozzátette, hogy idén még fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

Gulyás Gergely elmondta, hogy azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll –, nettó 54 ezer forint egyszeri pluszjuttatásban részesülnek.


Dunai Mónika fideszes képviselő a bejelentés után közölte: a Fidesz-frakció támogatja a kormány fenti javaslatait. Dunai emlékeztetett, hogy a Gyurcsány-kormány „sportot űzött abból, hogyan tudja megrövidíteni a dolgozókat, kisgyerekeseket, nyugdíjasokat”. Hozzátette: egyhavi bért, illetve egyhavi nyugdíjat vettek el, miközben a gáz árát háromszorosára, az áramét kétszeresére emelték. Ezzel szemben a Fidesz-kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság talpra álljon, és ennek eredményéből mindenki részesüljön.

– A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket, ezért erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek a magyar gazdaság jó teljesítményéből – mondta Hollik István kormányszóvivő. Hangsúlyozta: a második negyedéves adatok szerint Európában a magyar gazdaság fejlődik a leggyorsabban. Ezért döntött úgy a kormány, hogy az Európai Unió miatt megszüntetett Erzsébet-utalványok helyett rezsiutalvánnyal támogatja az időseket.

A nyugdíjasoknak járó rezsiutalványt minden nyugdíjas és nyugdíjszerű juttatásban (pl. rehabilitációs járadék, özvegyi nyugdíj stb.) részesülő megkapja. Az  intézkedés 2,6 millió embert érint.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.