EUR: 335,33 Ft
CHF: 306,18 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Belföld

A biztonság a legfontosabb augusztus 20-án

Mint mindig, most is a biztonság a legfontosabb – emelte ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az idei augusztus 20-ai ünnepi rendezvényekről szólva az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Az államtitkár emlékeztetett: 2010-ben döntöttek arról, hogy az ünnepek rendezvényeinek biztonságos lebonyolítására kell egy konkrét felelős, egy szervezeti rendszer. Ezért létrehozták különböző szervezetek szoros együttműködésével az operatív törzset.


A törzs augusztus 20-ához kapcsolódóan már megtartotta első ülését. Igyekeznek láthatatlanul kiemelt biztonsági körülményeket teremteni – jelentette ki.

A tűzijátékról szólva elmondta, hogy idén is készülnek valami meglepetéssel a szervezők. Továbbá a tavalyihoz hasonlóan az idén is lesz lehetőség arra, hogy a fogyatékossággal élők az Olimpia parkban megtekinthessék a tűzijátékot.

A Magyar ízek utcájában pedig – a Várkert bazártól a Clark Ádám térig – Magyarország, s a Kárpát-medence ízeit, köztük Magyarország tortáját is meg lehet majd kóstolni – közölte Kovács Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek