2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb IX.kerület

A célok nem változtak a Fradinál!

Változatlanul a bajnoki döntőbe és a Bajnokok Ligája négyes fináléjába jutás a célja a Ferencváros női kézilabdacsapatának az előttünk álló bajnokságban.

A HungaroControl Zrt. nemrég támogatói szerződést kötött az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.-vel, ennek keretében a légi közlekedési vállalat 230 millió forinttal szponzorálja a következő idényben a Ferencváros kézilabda-szakosztályát.


Bognár László, az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, a szakosztály életében a kiszámíthatóság, a stabilitás a legfontosabb, ebben is nagyon sokat segít ez a szerződés, és abban is, hogy hosszú távon kiegyensúlyozottan tudják szolgálni a magyar kézilabda érdekeit.

A Ferencváros női kézisei a BL négyes döntőbe vágynak (MTI Fotó: Czagány Balázs)

Az élvonalbeli felnőtt csapatok következő idényre megfogalmazott célkitűzései nem módosultak a jelentős összeg miatt, hiszen a játékoskeretek már kialakultak mindkét együttesnél.
– A női csapatnak a bajnokságban az első két helyen kell végeznie, a Bajnokok Ligájában pedig továbbra is nagyon szeretnénk bejutni a négyes döntőbe, bár rettentően nehéz a sorsolásunk – nyilatkozta Bognár, aki hozzátette, a férficsapat célkitűzésein tavalyhoz képest némileg módosítottak. Mivel számos tehetséges, de fiatal kézilabdázót foglalkoztatnak, a következő évadban a biztos bennmaradás az elvárás.


Az FTC női együttese tavasszal a bajnokságban és a Magyar Kupában is a második helyen végzett, a BL-ben pedig a negyeddöntőig jutott. A férfiak hetedikként zártak az NB I-ben.
– Hatalmas lehetőség, mérföldkő a szakosztály számára ez a jelentős támogatás, de a koncepciónk változatlan, továbbra is fiatal magyar játékosokkal szeretnének sikereket elérni – szögezte le az ügyvezető igazgató.

A magyar serdülő-, ifjúsági és junior-válogatottakban jelenleg a nőknél 15, a férfiaknál pedig kilenc ferencvárosi játékos szerepel. Az elmúlt két évben a zöld-fehérek férficsapatának színeiben 14 tizenéves magyar kézilabdázó mutatkozhatott be a felnőtt NB I-ben.

Szepessy Kornél: Ez a legnagyobb szerződésünk

Szepessy Kornél, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója elmondta, ilyen nagyságrendű szponzorációs megállapodást még soha nem kötöttek. A szerződés értelmében vállalatuk lesz az FTC férficsapatának névadó támogatója, de MyDroneSpace márkájuk emblémája a női együttes mezein, a pályán és más felületeken is megjelenik majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Ligetfeszt egész nyáron

  Ligetfeszt egész nyáron

  Új programsorozattal kedveskedtek idén a kerületben lakóknak. Erzsébetligetben ugyanis remek lehetőséget kínál a Fröccskert egy kis felfrissülésre, megpihenésre, beszélgetésekre.