EUR: 331,54 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Tech

A gépezők viadala – Indul Magyarország legnagyobb IT versenye

Indul Magyarország legnagyobb IT versenye, A gépezők viadala. Az informatikusok nem a mesterséges intelligenciától, hanem a szaktudás gyors elévülésétől félnek a legjobban, ismereteik tágítására pedig kiváló alkalom az Országos IT Megmérettetés. Ha még nem IT-s, de érdekli ez a terület, akkor a verseny új, a jövő programozója kategóriát Önnek találták ki.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Országos IT Megmérettetést, amely a magyarországi IT szakemberek legnagyobb online szakmai versenye. „A gépezők viadala” szlogennel futó, hét héten át tartó játékos versenysorozatra augusztus 21 óta lehet nevezni. A verseny 20+1 kategóriájának feladatai a legmodernebb technológiák – így például az önvezető autók szoftvereinek programozása vagy a blokklánc rendszerek védelme – köré épülnek és elsősorban a résztvevők naprakész, alkalmazható tudását mérik. Az idei megmérettetésre azokat a még nem szakmabeli jelentkezőket is várják, akik szeretnék felmérni, hogy alkalmasak lennének-e a jövőben programozónak.


Tavaly már több mint 2600-an vettek részt az Országos IT Megmérettetésen, amelyet idén szeptember 25. és november 30. között rendeznek meg. A hét héten és hét fordulón át tartó versenysorozatra összesen 20 + 1 kategóriában lehet nevezni, amelynek feladatait vezető hazai és nemzetközi vállalatok szakemberei – köztük az IBM, a Robert Bosch vagy az IT Services – állították össze és hitelesítették. A fordulónként körülbelül 10-15 percet igénybe vevő versenyre minden olyan jelentkezőt várnak, aki szeret játszani, és szeretné játékos feladatokon keresztül bővíteni a tudását, vagy akinek fontos a szakmai fejlődés, és felmérné, mennyire naprakészek az ismeretei.
Az egyes kategóriák izgalmas történetekbe ágyazott feladatai nem elsősorban a résztvevők lexikális ismereteire kíváncsiak, a versenyzőknek a való életből vett, vagy izgalmas, fiktív történetekbe ágyazott feladatokat kell megoldaniuk. Fordulóról fordulóra egyre nehezebb kihívás elé állítják a versenyzőket, aki pedig valamely kategória győztese szeretne lenni, annak a legújabb technológiákat és programnyelveket is ismernie kell. A verseny abszolút győztese nyeri el a legsokoldalúbb IT szakembere címet, akinek több területet is érintő, komplex tudásról kell tanúbizonyságot tennie.
„A tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a magyar IT szakemberek nem attól tartanak a legjobban, hogy a gépek hamarosan átveszik a munkájukat, hanem, hogy a szaktudásuk nagyon gyorsan elévül. Ezért is épül ez a verseny a legmodernebb technológiákra, hogy tudásukról tükröt tartson a versenyzőknek – mondta Pulay Gellért, a versenyt szervező IThon.info portál alapítója. Hozzátette, a megmérettetésnek egyben az is célja, hogy vonzóvá tegyék az IT szakmát, és olyanokat is megnyerjenek a humánerőforrás-hiánnyal küzdő ágazatnak, akik még nem merték elhinni, hogy alkalmasak lennének erre a pályára. Nekik hozták létre idén A jövő programozója kategóriát, amely nem az IT ismereteket méri, hanem játékos logikai és egyéb feladatokat állít a még nem szakmabeli versenyzők elé, hogy felmérje, rendelkeznek-e azokkal a képességekkel, amelyekkel sokra vihetik ebben a szakmában.
A kategóriák győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak, a verseny abszolút győztese pedig elutazhat Kínába, a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, a Huawei Technologies szencseni központjába, hogy testközelből nézhesse meg a jelen és a jövő meghatározó ICT technológiáit.
A versenyre ezen a linken lehet jelentkezni:
https://ithon.info/megmerettetes 

A verseny kategóriái és hitelesítő szakmai partnerei
ASP.NET (Qualysoft)Oracle adattárház és üzleti intelligencia (DXC Technology)
Java Enterprise Edition (IBM)Frontend fejlesztés (JavaScript és React) (Dorsum)
Beágyazott rendszerek (C nyelv) (Nextent)IT biztonság (IT Services Hungary)
C++ fejlesztés (Robert Bosch Kft.)Microsoft Windows üzemeltetés (HM EI)
Weboldal készítés modern eszközökkel (Training360)Tesztautomatizálás (IT Services Hungary)
Linux üzemeltetés (Training360)DevOps (IBM)
.NET fejlesztés C# nyelven (DXC Technology)Hálózati ismeretek (Com-Forth)
PHP programozás (Mito Communications)Unity (Excite Hungary/Nemesys Games)
Microsoft SQL (Training360)Java (Spring, Hibernate, JPA) (EPAM)
Python (Robert Bosch Kft.)Szoftvertechnológia (nyelvfüggetlen programozás) (EPAM)
+ 1 A jövő programozója kategória (PROGmasters)

Kapcsolódó Cikkek

  • Megint vizsgálják a Google-t

    Megint vizsgálják a Google-t

    Negyvennyolc amerikai tagállam trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen – jelentette be Ken Paxton texasi ügyész hétfőn Washingtonban.

  • Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

    Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. A négy hónapos program során személyre szabott mentori támogatáshoz és két európai bootcamp tréningen való részvételi lehetőséghez jutott a két magyar, öt portugál, két-két lengyel és lett, valamint egy-egy cseh, litván, olasz és román csapat.